Faktura z r. 2007

• (neregistrovaný)

29. 10. 2008 7:55

Prosím o radu, vedeme PÚ a jsme měsíční plátci DPH.
    Dostala jsem dnes fakturu na zboží ze Slovenska (767,- Kč)
    z r.2007 s upmínkou,že jsme ji neuhradili.
    Zboží jsme přijali v r. 2007, ale nebylo u nás zaevidováno na sklad s tím, že nám bude faktura vyměněna.Volala jsem na Slovensko a tam mi bylo sděleno, že podali v 4Q 2007 opravné hlášení na toto dodané zboží. Nevím, jak v tomto případě mám postupovat. Děkuji všem.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 10. 2008 9:30

Jana (neregistrovaný)

Re: Prosím kontrola
      Pokud bych dala celou částku jako nedaňový náklad a nedávala dodatečné hlášení, když se jedná o přijatou fakturu.Díky

• 29. 10. 2008 9:40

I. (neregistrovaný)

DPPO: jelikož jste to na sklad nevzali, asi bych to zaúčtovala letos klasicky, tj. 132 (při zp.A) nebo 504 daňově (při zp.B). Předpokládám ale, že jste to prodali až letos. Pokud jste to prodali ještě loni, pak nedaňově.
      Ohledně DPH: jste-li oba plátci a přišel vám tedy doklad bez daně, pak bych to prohnala aktuálním přiznáním k DPH ř.220,320 (vzhledem k částce, vzhledem k tomu, že výsledkem je nulová povinnost, vzhledem k tomu, že dnes už se někteří přiklání k tomu, že není nutno v takových případech dělat dodáča na DPH).

• 29. 10. 2008 9:44

j (neregistrovaný)

A kdy to opravné podali ? Váš FU dostane hlášení na Vaše DIC a bude chtít onu částku kontrolovat v přiznání (pokud máte víc plnění ze zahraničí, tak se čátka 767 pravděbodobně ztratí v kurzových rozdílech).

• 29. 10. 2008 10:09

Jana (neregistrovaný)

Měla jsem kontrolu z FÚ na r.2004-2007 a vše proběhlo bez problému, tak nevím co s tím dodatečným daň.přiznání.
      Ta faktura je v českých korunách ne v eurech.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).