Re: Prosím kontrola
DPPO: jelikož jste to na sklad nevzali, asi bych to zaúčtovala letos klasicky, tj. 132 (při zp.A) nebo 504 daňově (při zp.B). Předpokládám ale, že jste to prodali až letos. Pokud jste to prodali ještě loni, pak nedaňově.
Ohledně DPH: jste-li oba plátci a přišel vám tedy doklad bez daně, pak bych to prohnala aktuálním přiznáním k DPH ř.220,320 (vzhledem k částce, vzhledem k tomu, že výsledkem je nulová povinnost, vzhledem k tomu, že dnes už se někteří přiklání k tomu, že není nutno v takových případech dělat dodáča na DPH).
Re: Prosím kontrola
A kdy to opravné podali ? Váš FU dostane hlášení na Vaše DIC a bude chtít onu částku kontrolovat v přiznání (pokud máte víc plnění ze zahraničí, tak se čátka 767 pravděbodobně ztratí v kurzových rozdílech).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 10. 2008 7:55
Prosím o radu, vedeme PÚ a jsme měsíční plátci DPH.
Dostala jsem dnes fakturu na zboží ze Slovenska (767,- Kč)
z r.2007 s upmínkou,že jsme ji neuhradili.
Zboží jsme přijali v r. 2007, ale nebylo u nás zaevidováno na sklad s tím, že nám bude faktura vyměněna.Volala jsem na Slovensko a tam mi bylo sděleno, že podali v 4Q 2007 opravné hlášení na toto dodané zboží. Nevím, jak v tomto případě mám postupovat. Děkuji všem.