Stačí jeden ŽL?

• (neregistrovaný)

29. 10. 2008 12:01

Dobrý den,

prosím o odpověď na můj dotaz:

mám aktivní živnostenský list na nákup a prodej, nyní se mi nárazově naskytla možnost spolupráce s jednou firmou tím stylem, že nárazově u sebe ubytuji jejich zaměstance. Ovšem budu jim dávat doklad, na kterém bude figurovat moje IČ. Je nutné si přidat do ŽL další činnost, či pouze při daňovém přiznání zahrnout příjmy z této činnosti do kolonky "ostatní"?

Díky za pomoc a přeji hezký den.

Petra

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 10. 2008 14:11

zdena (neregistrovaný)

Re: Stačí jeden ŽL?
      ŽL máte vystaven na nákup a prodej - žádné ubytování.
      Je otázka - při kontrole, jak se na tu budou dívat dámy z FU a myslím si, že rády a s potěšením Vám dají pokutu atd.
      Ovšem zase na druhou stranu, pokud si to obhájíte???????????

• 29. 10. 2008 14:39

Petra (neregistrovaný)

No právě, pokuty bych se obávala... Jak bych si to obhájila? S tím že to není pravidelné? Nebo je to až od nějaké částky? Musím popátrat v živnostenském zákoně..

• 30. 10. 2008 16:09

pája (neregistrovaný)

Žádné pokuty se neobávejte, po novele ŽZ jsou ubytovací služby(č.55) a Velkoobchod a maloobchod(č.48), obory volné živnosti, takže stačí na ŽÚ doplnit obor ubytovací služby, dostanete po novu ne ŽL,ale Výpis ze ŽR, na základě kterého můžete podnikat ve všech oborech volné živnosti, které si uvedete.
      Předchozí odpověď by platila za dříve platného znění ŽZ, nyní je to jinak.

• 30. 10. 2008 16:29

Petra (neregistrovaný)

Děkuji :-)

Hezký den přeje Petra

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).