Re: Pokladna v mínusu
To jste mě teď rozesmála (nemyslím to špatně :-) a nechci nikoho mást). Jen příklad. Já mám pokladnu během roku pořád okolo MINUS 150 000 tis. Stane se to tak, že jednatel prostě zaplatí ze svého, dá mi jen doklad, peníze nechce. Ví o tom, ví, že je to špatně, ale nechává to být. Na konci roku vybere peníze, aby byla pokladna v plusu pro závěrku.
Já s tím nenadělám nic, jeho to neštve, až přijde kontrola, tak nevím (ale je to na jeho triko).
Jen jsem chtěla reagovat na větu v předchozím příspěvku: To nemyslíte vážně! :-)
zpusobu jak si pomoci je vicero. vzal bych to ale z druhe strany. ;o) co takove smernice, odpovednost za kasu, ... hm? a fakturace co se tyce % dph snad byt nejasna byt nemuze, ne? a i kdyby tak snad do termninu podani DPH to jasne bude a kdyz si chcete hrat prijem do pokladny tak stejne musite vystavit dnem prijeti penez danovy doklad na prijatou platbu. takze musite vedet kolik %dph.
urcite muzete.
ted mi akorat neni uz vubec jasne jak jste se dostala do toho minusu kdyz jste prijala zalohu na ten nakoupeny material. ale to je asi vedlejsi. vy chcete misto ty zalohy dat pujcku od spolecnika? a jaky doklad dostal dotycny zakaznik za tu zalohu? PPD to asi tedy nebyl. asi uz to tedy chapu. zakaznik dal zalohu napr. 50.000,-. vy nevite jakou dph tak to tam proste davat nebudete. jemu jste napsali na kus papiru ze vam dal 50.000,- a misto jich tam vlozite od spolecnika 50.000,-. takze je to to same. jako kdyby jste napsali zakaznikovi doklad na pujcku a ne zalohu na material. pak mu pujcku vratili a ten den vam zaplatil zalohu az budete vedet kolik %dph.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 10. 2008 12:11
Prosím, jak se to u pokladen, může být přechodně do mínusu v s.r.o.?např.dva dny nebo musí být vždy v plusu?