Pojistky -mzdy

• (neregistrovaný)

31. 10. 2008 10:21

Naše společnost platí některým zaměstnancům (výškové práce) životní pojistky. Dosud jsme to strhávali ze mzdy (zaměstnanci dostali větší odměny). Letos by to mohl být daňový náklad pro firmu a zaměstnancům by se přidanilo. Můj dotaz: Musí zaměstnanec souhlasit s přidaněním ? Nemá někdo směrnici na podobný případ ? Předem všem děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 10. 2008 13:24

jana (neregistrovaný)

Re: Pojistky -mzdy
      Nevím jakou částkou vaše spol. přispívá, ale pro zaměstnance je to osvobozeno od daně do 24 tis ročně (v součtu s příspěvky na penzijní ) § 6 , v případě, že přispíváte více tak zdaníte , zaměstnance stačí informovat. A daňový výdaj to je neomezeně § 24 odst. 2 j) bod 5, ale měli byste to mít někde na papíře, my máme sepsanou takovou dohodu mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem,kde se firma zavazuje, že bude každý měsíc platit určitou částku.

Naše společnost platí některým zaměstnancům (výškové
      >práce) životní pojistky. Dosud jsme to strhávali ze
      >mzdy (zaměstnanci dostali větší odměny). Letos by to mohl
      >být daňový náklad pro firmu a zaměstnancům by se
      >přidanilo. Můj dotaz: Musí zaměstnanec souhlasit s
      >přidaněním ? Nemá někdo směrnici na podobný případ ? Předem
      >všem děkuji

• 31. 10. 2008 14:21

jana (neregistrovaný)

Re: Pojistky -mzdy
      Śpatně jsem se vyjádřila, nejedná se o klasické životní, ale spíše úrazové pojištění(bez spoření), trvalé následky apod. platíme jednou ročně jen "rizikovým" zaměstnancům. Zaměstnanci jsou pojištěni i ve svém volném čase, při sportu ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).