Re: Převedení na jinou práci
Záleží na tom, jaký druh práce máte smluvený v pracovní smlouvě. S jiným druhem práce nemusíte souhlasit. Pak by nezbylo, než Vám dát výpověď (s odstupným). Stejně tak záleží na tom, zda máte mzdu smluvenou ve smlouvě. Pokud ne, může ji zaměstnavatel změnit.
V dotazu je zmíněn plat, nikoliv mzda, tudíž by se mělo jednat o tzv. nepodnikatelskou sféru, v rámci které se plat nesjednává. Odstupné by mohlo náležet pouze v případě, že by zaměstnavatel rozhodl o snížení stavu zaměstnanců, popřípadě o jiné organizační změně.
Mám ve smlouvě danou měsíční mzdu. A šlo by o organizační změnu. Mé pracovní místo by se zrušilo.
Takže jde o podnikatelskou oblast. Jak jsem psala - záleží na tom, jaký druh práce máte sjednaný ve smlouvě. Jestli tam máte např. administrativní pracovnice, tak Vám prostě může dát jakoukoli práci v administrativě. Pokud máte druh práce určený nějak přesněji, tak musí dodržet tento smluvený druh práce. Pokud máte smluvenou mzdu, tak ji také nemůže sám změnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 10. 2008 13:30
Dobrý den, pracuji v administrativě a mám smlouvu na neurčito.Chtěla jsem se zeptat. Zaměstnavatel mě chce přeřadit na jinou pracovní pozici (stále v administrativě) a snížit plat. Má na to nárok? Když s tím nebudu souhlasit co bude následovat? Mám nárok na odstupné?? Děkuji moc