Re: denní vyměřovací základ-nemoc
to vše za období 1.10.2007 -30. 9. 2008
pak teprve počítáte dál
příští rok se to ale bude posuzovat jinak - takže pokud jste do výpočtů nemocí apod. spadla nyní, tak to Vám vůbec nezávidím
je třeba nastudovat zákon o nemoc. a pro příští rok je nutné mít správně průměr na dovolenou (kvůli náhradě za 1. 14 KD)
budou i změny (u některých případů se bude posuzovat jinak RO apod.)
A sakra. Moc děkuji, dnes asi budu usínat se zákoníkem... Ale šla jsem na to zbrkle, neuvědomila jsem si, že musím počítat se ZD za 12měsíců a ten vydělím počtem kalendářních dnů mínus dny. které se nezapočítávají. Je to §18/1... No to mám co dělat. Ještě bych se ráda zeptala, z jakého zdroje čerpáte informace? Samozřejmě zákon, ale co novely? Víte o něčem šikovném?
Já mám výhodu, že mám dost dlouhou praxi a známé. Ale jako základ (asi jako většina ostatních)- každoročně Abecedu MÚ, Zdanění mezd, různé odborné časopisy - i na netu, studování zákonů (novely si musím vyhledat) a např. zde fórum, školení (vybírám si přednášející) apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 11. 2008 9:01
Jak vypočtu DVZ, když z-nec je zaměstnán od 1.9.07 a ještě nemarodil? Má fixní mzdu 20500 hrubého a nemoc je od 25.10.08?
Děkuji