Re: Pracovní smlouva-trvalé bydliště?
bodejťbyne, každý zam-tel si zaeviduje adresu zaměstnance, aby mu v případě potřeby mohl doručovat. Viz § 336 ZP- jak doručíte písemnost týkající se PP zam. do vl.rukou prostř.provozovatele pošt.služeb, když nebudete znát jeho adresu? Nejideálnější je vypsat adresu přímo v PS, kde zaměstnanec podpisem smlouvy potvrdí, že adresa souhlasí a zam-tel při doručování, není-li mu známa jiná,pozdější,tuto adresu využije. Že není adresa v PS povinná,ví každý, ale pro praxi viz výše.
Re: Pracovní smlouva-trvalé bydliště?
Adresu trvalého bydliště i případně kontaktní adresu vyplňuje pracovník v dotazníku, který podepisuje a čestně prohlašuje, že uvedené údaje jsou pravdivé a navíc přece při přijetí zaměstnavatel kontroluje uvedené údaje podle dokladu. Takže v PS to opravdu není nutné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 11. 2008 13:53
Dobrý den,
pokud má nový nec povolení k trvalému pobytu.Já do smlouvy uvádím adresu bydliště.Trvalou adresu má na Ukrajině,pro doručení pošty mi uvedl adresu v ČR.Kterou adresu uvést do pracovní smlouvy?
Ještě jeden dotaz.Nemohu z něj dostat potvrzení od OSSZ o promaroděných dnech.Pracoval na ŽL.Jak mám postupovat?
Růžové prohlášení mám dát podepsat od 3.11. (den nástupu)?uplatňuje slevu na dítě a na poplatníka.
Moc děkuji za radu