Re: nemusím dávat dodat.DPH - fa přijatá
Podmínky uplatnění nároku na odpočet daně je par.73 ost.11, zajímalo by mne podle jakého par. je druhý případ ?
Re: pro Marci
Neříkám že je to ideální postup, ale §104 umožňuje nepodávat dodatečné. U Q plátců je třeba zvážit délku časového posunu. Pokud podám dodatečné a zvýším povinnost je jistota doměření úroku z prodlení do dne platby. Když nepodám dodatečné a zahrnu onu fakturu do dalšího období, což mi výše zmíněný § dovoluje a FU na to příjde, opět vyměří jen úrok z časového posunu.Takže je třeba zvážit délku prodlevy (měsíční, Q) částku.Dříve toto možné nebylo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
3. 11. 2008 14:25
Dobrý den,
domnívám se správně, že pokud jsem fa přijatou ( přijatá zdanitelná plnění ) nedala do předchozího DPH - zdanitelné plnění 25.8.2008 ( jsme Q plátci DPH ), mohu toto plnění uplatnit v následujícím Q, a nemusím podávat dodat.DPH za 3.Q ? tzn. že mám povinnost podat dodat. jen v případě, že by z naší strany došlo k vystavení např. fa za 8m. a toto DPH jsme neuplatnili?
Děkuji