Cizinec-OSSZ,trvalý pobyt

• (neregistrovaný)

4. 11. 2008 8:03

Dobrý den,
    chci přihlásit cizince s povolením k trval.pobytu na OSSZ.Bylo mu ministerst.vnitra přiděleno rodné číslo.Přihlásím ho pod tímto rodným číslem?Dále mám problém s tím,že na potvrzení o povol.trval.pobytu je uvedeno:adresa pobytu v ČR+trvalým bytem Vinogradov.Já teď nevím,jestli trvalý pobyt má tady u nás(když mu bylo uděleno povol.k trval.pobytu) nebo má trvalý pobyt stále v zahraničí.
    Poslala jsem ho se přihlásit na ZP-myslíte,že mi do 8dnů dojde kartička,abych ho mohla přihlásit Hromad.ozn.zaměstn.?To už ho budu přihlašovat pod kódem P?
    Moc děkuji za pomoc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 11. 2008 8:44

Anna (neregistrovaný)

Re: Cizinec-OSSZ,trvalý pobyt
      Jestliže má cizinec přiděleno rodné číslo, samozřejmě ho používáte stejně jako u tuzemců. Má-li povolení k trvalému pobytu, uvedla bych pouze adresu v ČR. K přihlášení k ZP přece nepotřebujete kartičku pojištěnce - nechala bych si od něj podepsat prohlášení, kterou pojišťovnu si zvolil.

• 4. 11. 2008 11:04

Anna (neregistrovaný)

Ještě k tomu trvalému pobytu - teď se mi dostal do ruky průkaz o povolení k trvalému pobytu jednoho našeho zaměstnance a nevidím tam žádnou kolonku na jinou adresu než tu českou - má ten váš opravdu trvalý pobyt, ne jen přechodný?

• 4. 11. 2008 11:20

Jitka (neregistrovaný)

Já mám v ruce Potvrzení o povolení trvalého pobytu cizince na území ČR...uvedu adresu,kt.má v ČR..je to logické,když má povol.k pobytu,tak by tady měl mít trval.adresu.K pojišťovně-on u žádné není přihlášen,tak jsem mu řekla,ať se přihlásí.Děkuji moc za radu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).