Re: Cizinec-OSSZ,trvalý pobyt
Jestliže má cizinec přiděleno rodné číslo, samozřejmě ho používáte stejně jako u tuzemců. Má-li povolení k trvalému pobytu, uvedla bych pouze adresu v ČR. K přihlášení k ZP přece nepotřebujete kartičku pojištěnce - nechala bych si od něj podepsat prohlášení, kterou pojišťovnu si zvolil.
Re: Cizinec-OSSZ,trvalý pobyt
Já mám v ruce Potvrzení o povolení trvalého pobytu cizince na území ČR...uvedu adresu,kt.má v ČR..je to logické,když má povol.k pobytu,tak by tady měl mít trval.adresu.K pojišťovně-on u žádné není přihlášen,tak jsem mu řekla,ať se přihlásí.Děkuji moc za radu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 11. 2008 8:03
Dobrý den,
chci přihlásit cizince s povolením k trval.pobytu na OSSZ.Bylo mu ministerst.vnitra přiděleno rodné číslo.Přihlásím ho pod tímto rodným číslem?Dále mám problém s tím,že na potvrzení o povol.trval.pobytu je uvedeno:adresa pobytu v ČR+trvalým bytem Vinogradov.Já teď nevím,jestli trvalý pobyt má tady u nás(když mu bylo uděleno povol.k trval.pobytu) nebo má trvalý pobyt stále v zahraničí.
Poslala jsem ho se přihlásit na ZP-myslíte,že mi do 8dnů dojde kartička,abych ho mohla přihlásit Hromad.ozn.zaměstn.?To už ho budu přihlašovat pod kódem P?
Moc děkuji za pomoc