Prosiiim,to vazne nikdo nevite????
>>Dobry den,mame zamestnat částeč.ID na uklid na DPP s
>>tim,ze tato duchodkyne jeste podnika na ŽL.Chtela
>>jsem
>>se zeptat ohledne daneni DPP,asi ji budu danit
>>15%,kdyz ma ŽL,ze?Dekuji za odpoved Monika
>Prosiiiim,to vazne nikdo nevi????Monika
Re: Částečný ID a DPP
Jestli podniká na ŽL a u vás má DPP, tak u odměny do 5000 15 % srážková daň u nepodepsaného "Prohlášení". Pokud podepíše "Prohlášení" uplatníte 15 % zálohovou daň a slevy na dani.
Dekuji za odpoved.Takze pokud podepise prohlaseni a vydelek ma 1000,-Kc za uklid nebudeme ho danit a vydela si celych 1000,-?Jednalo se mi spis o to,zda muze podepsat prohlaseni,kdyz podnika,potoze,co vim podepsat prohlaseni je mozne jen u jednoho zamestnavatele?Dekuji Monika
Pokud podniká a má vás jako jediného zaměstnavatele, může podepsat prohlášení, bude mít hrubou mzdu 1000 a čistou mzdu také 1000. Po ukončení roku jí vystavíte potvrzení o zdanitelných příjmech a ona si ve svém daňovém přiznání u FU uvede přímy od vás a z podnikání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 11. 2008 9:55
Dobry den,mame zamestnat částeč.ID na uklid na DPP s tim,ze tato duchodkyne jeste podnika na ŽL.Chtela jsem se zeptat ohledne daneni DPP,asi ji budu danit 15%,kdyz ma ŽL,ze?Dekuji za odpoved Monika