Re: faktura za službu z PL, červenec
podala bych dodatečné př. za 7/08, částka daně se vám stejně nezmění , takže jde jen o změnu částek na ř. 230/330, taková dodatečná podávám běžně, protože je v naší praxi běžné, že ze zahraničí nám přijde fa až po přiznání
Dobrý den,
>mám trochu zamotaný případ.
>PF v červenci z Polska řádně uplatněn reverscharge. na
>této faktuře byla ale vyšší částka, kterou jsme
>reklamovali. Polský partner sdělil, že již nemůže opravit v
>červenci a bylo dohodnuto, že pošle v následujícím
>období opravu, tedy dobropis. K mému překvapení, po
>několikerých urgencích mi zaslali fakturu se stejným v.s.
>poníženou, tak jak jsme požadovali a sdělili, že si
>tačili do července opravit.. a co teď? Jak já správně
>ponížím fakturu a jak opravit reverscharge?
>
>děkuji moc za rady
>
>Blanka
dobrý den, jedná se o službu, takže by to mělo být OK.
děkuji
Blanka
Jani, děkuji moc, chci jen podoktknout, že už nemusíme dávat dodatečná přiznání na to, když přijde pozdě faktura a spadne do jiného období, je na to výklad z ministerstva financí, a obhájíte to, když to dáte do jiného bdobí. (je to asi druhá polovina roku 2007) Mně šlo spíš o to, že tu novou fakturu a starou bych si dala k sobě, a sama si zaúčtovala ponížení s vysvětlením jak k tomu došlo, jestli to obhájím ale před FU? Druhá strana by mi potvrdila můj interní zápočet, protože oni mají v účetnictví tu nižší částku. Myslím, že když to bude takto zdokladováno, že to tak mohu nechat.
Hezký den
Blanka
-------
Dobré ráno opět, tak si představte, že teď přišel ekonom, že to tak zase není:)) že to v červenci u sebe neopravili.. a že to bude jinak:))) nejhorší je iniciativní blbec, co chce zlikvidovat hned problém ze stolu:)))))))))))))
tak mažu dobropis, vysvětlení a zápočet:)))))
Hezký den
Blanka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 11. 2008 10:14
Dobrý den,
mám trochu zamotaný případ.
PF v červenci z Polska řádně uplatněn reverscharge. na této faktuře byla ale vyšší částka, kterou jsme reklamovali. Polský partner sdělil, že již nemůže opravit v červenci a bylo dohodnuto, že pošle v následujícím období opravu, tedy dobropis. K mému překvapení, po několikerých urgencích mi zaslali fakturu se stejným v.s. poníženou, tak jak jsme požadovali a sdělili, že si tačili do července opravit.. a co teď? Jak já správně ponížím fakturu a jak opravit reverscharge?
děkuji moc za rady
Blanka