Re: DUZP - dle dodavatele?
Vám to opravdu může být jedno, napište 3.11., zřejmě si až teď vzpoměli, že něco mají vyfakturovat. Jestli s nimi spolupracujete, zkuste je na to upozornit, správně by měli podat dodatečné přiznání
>Dobrý den, chci se zeptat, zda mám použít DUZP podle
>faktury dodavatele (asi ano), uvádí DUZP 3/11/08 i když
>v textu uvádí, že se jedná o odměnu za 7-9/2008. U nás
>se vlastně nic neděje, možná spíš chybka u nich? Díky
>moc.
Já právě upozornila a oni na to, že jejich auditoři tvrdí, že na tom jejich DUZP uvedeném na fa nezáleží, prý si to mám zaúčtovat podle textu, jen mi to pořád vrtá v hlavě. Prý v zákoně není uvedeno, jakou formou má být DUZP uveden, ale když už tam výslovně píšou DUZP, měl by být dle skutečnosti, si myslím. Spíš se bojím, až mi pošlou v lednu fakturu za prosinec... to bude horší. Díky.
Co se týká fakturace za prosinec někdy v r. 2009, pak DPH uplatníte po obdržení DD. V účetnictví zaúčtujete dohadnou položku na nevyfakturované služby.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 11. 2008 10:42
Dobrý den, chci se zeptat, zda mám použít DUZP podle faktury dodavatele (asi ano), uvádí DUZP 3/11/08 i když v textu uvádí, že se jedná o odměnu za 7-9/2008. U nás se vlastně nic neděje, možná spíš chybka u nich? Díky moc.