Zprostředkovatelská smlouva- jen s ŽL???

• (neregistrovaný)

4. 11. 2008 11:20

Hezký den,
    obrátila se na mě kamarádka s prosbou a já jí neumím poradit.
    Měla by začít pracovat pro Modrou pyramidu a prý s ní chtějí uzavřít zprostředkovatelskou smlouvu a měla by si sama platit soc a zdrav. pojištění. Mě se zdá, že jestli si má platit sama pojištění, tak po ní chtějí aby měla ŽL, ona tedy tvrdí, že ne a že bude zaměstnaná na tu smlouvu. To mě se moc nezdá. Když zaměstnaná, tak za ní platí zaměstnavatel, když na zprostředkovatelskou smlouvu, tedy OSVČ, tak si platí sama. Nesetkal jste se někdo s podobným případem? J.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 11. 2008 12:46

L. (neregistrovaný)

Re: Zprostředkovatelská smlouva- jen s Ž
      Buď u nich bude zaměstnaná tj,pracovní smlouva, dohoda o provedení práce nebo dohoda o činosti jiná forma aby byla zaměstnanec neexistuje.Jinak bude jako OSVČ a bude pracovat na živnostenské oprávnění.myslím že bankovní poradce spadá pod žvnost volnou číslo oboru 70) Služby v oblasti administrativní správy a služby organizačně hospodářské povahy

• 7. 11. 2008 20:24

Jindra (neregistrovaný)

Re: Zprostředkovatelská smlouva- jen s Ž
      Pokud já vím, tak pojišťováci nemají ŽL ale jen vystavené IČO a smlouvu s pojišťovnou, a platí si pojištění sami, vedou DE nebo účetnictví - podle svého rozhodnutí, jako OSVČ.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).