Re: Zprostředkovatelská smlouva- jen s Ž
Buď u nich bude zaměstnaná tj,pracovní smlouva, dohoda o provedení práce nebo dohoda o činosti jiná forma aby byla zaměstnanec neexistuje.Jinak bude jako OSVČ a bude pracovat na živnostenské oprávnění.myslím že bankovní poradce spadá pod žvnost volnou číslo oboru 70) Služby v oblasti administrativní správy a služby organizačně hospodářské povahy
Re: Zprostředkovatelská smlouva- jen s Ž
Pokud já vím, tak pojišťováci nemají ŽL ale jen vystavené IČO a smlouvu s pojišťovnou, a platí si pojištění sami, vedou DE nebo účetnictví - podle svého rozhodnutí, jako OSVČ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 11. 2008 11:20
Hezký den,
obrátila se na mě kamarádka s prosbou a já jí neumím poradit.
Měla by začít pracovat pro Modrou pyramidu a prý s ní chtějí uzavřít zprostředkovatelskou smlouvu a měla by si sama platit soc a zdrav. pojištění. Mě se zdá, že jestli si má platit sama pojištění, tak po ní chtějí aby měla ŽL, ona tedy tvrdí, že ne a že bude zaměstnaná na tu smlouvu. To mě se moc nezdá. Když zaměstnaná, tak za ní platí zaměstnavatel, když na zprostředkovatelskou smlouvu, tedy OSVČ, tak si platí sama. Nesetkal jste se někdo s podobným případem? J.