Re: Dobrání dovolené při ukončení PP
>Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně procedury
>při dobrání nebo převodu dovolené při ukončení
>pracovního poměru zaměstnance. Jde o to, že zaměstnankyně u
>nás byla krátce a rozhodla se odejít ve zkušební době
>(tedy bez výpovědní lhůty) k jinému zaměstnavateli.
>Přišla s tím dva dny před odchodem samotným. Za
>odpracované období měla ovšem nárok na 4 dny dovolené, z čehož
>však stihla vybrat jenom dva. Rád bych se tedy zeptal,
>co musím udělat s těmi zbylými dny. Předpokládám, že
>jí je mohu buď proplatit a dále to brát jako že má
>vybráno všechno, nebo je musím převést k dalšímu
>zaměstnavateli. Zejména v případě druhé varianty mě zajímá, kam
>se to všude zapisuje (zápočtový list, ...) a komu se
>to posílá, atd. Pokud bych musel proplácet tuto
>dovolenou dalšímu zaměstnavateli, pak věřím, že podle
>smlouvy, kterou měla dotyčná u nás. Je to tak? Prosím poraďte
>mi, jak správně postupovat, dosud od nás nikdo
>neodcházel.
Dovolenou ji jednoduše proplatíte. K novému zaměstnavateli se nepřevádi.
>
>Marek
pokud ukončila PP, tak nevybranou dovolenou, na kterou jí vznikl nárok proplatíte průměrem, který jí v té době náležel (takže pokud přejde k jinému zam-teli, tak tam bude začínat s dovolenou "od nuly")
pokud by chtěla dovolenou převést k dalšímu zam-teli, tak by si musela o toto písemně požádat před skonč. PP a Vy byste se s novým zam-telem museli dohodnout na výši úhrady mzdy (písemně) apod. (řeší to § 221)
také jedna z podmínek je, že by její zaměstnání muselo na sebe bezprostředně navazovat
(rada: nepřidělávejte si zbytečné problémy)
tento § se ale v praxi velmi málo využívá, takže bych to nedoporučovala ani Vám
Dobrý den, já to dělám tak, že nevybranou dovolenou zúčtuji při jeho poslední výplatě u nás jako nevyčerpanou dovolenou a proplatí se. Také radím, aby jste si nepřidělával zbytečně problémy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatel vás pozdě přihlásil k pojištění. Jaké nastanou komplikace?
Systém hlášení úspěšně pokračuje, tvrdí stát. Zaměstnavatelé se mezitím „hroutí“
Dobírka jako smažák české e-commerce. Bude mít fanoušky, ale hospodu vám nezachrání
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
4. 11. 2008 12:18
Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně procedury při dobrání nebo převodu dovolené při ukončení pracovního poměru zaměstnance. Jde o to, že zaměstnankyně u nás byla krátce a rozhodla se odejít ve zkušební době (tedy bez výpovědní lhůty) k jinému zaměstnavateli. Přišla s tím dva dny před odchodem samotným. Za odpracované období měla ovšem nárok na 4 dny dovolené, z čehož však stihla vybrat jenom dva. Rád bych se tedy zeptal, co musím udělat s těmi zbylými dny. Předpokládám, že jí je mohu buď proplatit a dále to brát jako že má vybráno všechno, nebo je musím převést k dalšímu zaměstnavateli. Zejména v případě druhé varianty mě zajímá, kam se to všude zapisuje (zápočtový list, ...) a komu se to posílá, atd. Pokud bych musel proplácet tuto dovolenou dalšímu zaměstnavateli, pak věřím, že podle smlouvy, kterou měla dotyčná u nás. Je to tak? Prosím poraďte mi, jak správně postupovat, dosud od nás nikdo neodcházel.
Marek