Re: Potvrzení prac.neschopnosti
A jak byste věděla, odkdy byl nemocný? Hlášení o počátku PN potřebujete, ať zaměstnanec požádá svého obvodního lékaře o vystavení náhradního, lékař přece má propouštěcí zprávu, tam je začátek hospitalizace.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 11. 2008 13:58
Dobrý den,
onemocněl nám zaměstnanec, asi dva týdny byl v nemocnici, kde také vystavili neschopenku - hlášení o počátku PN. Tento lístek 13. října 08 odeslali na naši adresu (zaměstnavateli), ale dodnes tady bohužel není, zřejmě ji pošta vůbec nedoručila. V nemocnici mi jiné potvrzení vystavit nechtějí, že to první odeslali a tím to pro ně končí - to samé mi říká jeho obvodní lékař (ten ale lístek z nemocnice obdržel). Teď mám v ruce jen lístek ke konci měsíce (průkaz o trvání PN), ale nemám počátek. Smím zaměstnanci ND vyplatit bez potvrzení počátku PN? A co přiložím jako podklad, vždyť při kontrole z OSSZ ho budou chtít? Díky moc.