Potvrzení prac.neschopnosti

• (neregistrovaný)

4. 11. 2008 13:58

Dobrý den,
    onemocněl nám zaměstnanec, asi dva týdny byl v nemocnici, kde také vystavili neschopenku - hlášení o počátku PN. Tento lístek 13. října 08 odeslali na naši adresu (zaměstnavateli), ale dodnes tady bohužel není, zřejmě ji pošta vůbec nedoručila. V nemocnici mi jiné potvrzení vystavit nechtějí, že to první odeslali a tím to pro ně končí - to samé mi říká jeho obvodní lékař (ten ale lístek z nemocnice obdržel). Teď mám v ruce jen lístek ke konci měsíce (průkaz o trvání PN), ale nemám počátek. Smím zaměstnanci ND vyplatit bez potvrzení počátku PN? A co přiložím jako podklad, vždyť při kontrole z OSSZ ho budou chtít? Díky moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 11. 2008 14:01

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Potvrzení prac.neschopnosti
      Pro tyto případy se vystavuje tzv. náhradní hlášení. Vystavit by ho měli v nemocnici, při dobríé vůli i oš.lékař,který má jak píšete zprávu o hospitalizaci. Bez začátku neplaťte nic.

• 4. 11. 2008 14:07

Dáša3 (neregistrovaný)

O vystavení náhradního dokladu by měl požádat zaměstnanec, je v jeho zájmu mít doklady v pořádku, aby mohl dostat vyplaceny dávky. Za vystavení náhradního dokladu chtějí také obvykle nějaký poplatek ...

• 4. 11. 2008 14:03

Renata (neregistrovaný)

A jak byste věděla, odkdy byl nemocný? Hlášení o počátku PN potřebujete, ať zaměstnanec požádá svého obvodního lékaře o vystavení náhradního, lékař přece má propouštěcí zprávu, tam je začátek hospitalizace.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).