Re: popl.za výpis z TR musí zam-tel prop
Pokud jste si určili povinnost budoucího zam-ce předložit před uzavřením PS lék.hodnocení zdr.stavu, že může vykonávat budoucí apráci a povinnost předložit výpis z TR, je to záležitost zam-ce,nikoliv zam-tele.Proplacení, i třeba po zk.době, je dobrá vůle zam-tele. Rada- viz odpověď výše. Dal bych si na ni pozor, asi bude patřit mezi ty "chytré", které způsobují potíže ještě ani nezačnou pracovat.
díky Pájo za názor, domnívám se totéž, prozatím jsem paní sdělila, že nárok nemá, ale pokud mi sdělí paragraf a zákon, kde je takový nárok uveden, pak se tím samozřejmě budeme zabývat :o)) Vedoucí jsem upozornila (což jsem zatím nikdy nemusela) a tiše doufám, že tu paní nezůstane...
Právě, jestli se někdo jako první ptá po odborech, radě zam-ců a proplacení poplatků (četla to v nějaké poradně), tak mě víc než zděsí :o))
My jsme dost slušná firma, mzdy zvyšujeme každý rok, máme hromadu benefitů (i ty průběžně zvedáme a přidáváme nové), pružnou pracovní dobu, nikdo nestopuje, jak dlouho jsme na obědě apod., dovolenou si vybírají zam-ci prakticky kdy chtějí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 11. 2008 14:31
dobrý den,
včera mi nastoupila nová zam-kyně a ihned požadovala proplacení poplatku za výpis z TR a za posudek lékaře, že je schopna práce. Oba doklady od budoucích zam-ců vyžadujeme, oba zaplatila v době, kdy ještě nebyla naším zaměstnancem. Je nějaký paragraf, který stanoví, že to proplatit zam-ci musíme? Já se domnívám, že nikoliv.
Dále trvdila, že musíme mít radu zaměstnanců, pokud tedy nemáme odbory. ZP však takovou povinnost nestanoví, jen uvádí, že "rada zam-ců může působit..."
díky za názory