OT - poplatek za psa

• (neregistrovaný)

4. 11. 2008 15:17

Mám trvalé bydliště v Praze ale fakticky žiju v rod. domku v malé obci, ve které platím popl. za psa. (mám 2kg Jorkšíra) Protože se psem jezdím do zahraničí, je čipovaný a je zapsám v Mezinárodním rejstříku psů. Teď toto zjistili úřeníci na Městské části Pha 4 a vyhrožují mi pokutou až do výše 2,000.000,- Kč, když psa nepřihlásím v místě mého trvalého bydliště. Přiznám se, že se mi nechce (prakticky za nic) platit ročně 1.500,- Kč jako poplatek za psa, který v Praze není. Není nějaká výjimka?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 11. 2008 15:26

Káča (neregistrovaný)

Re: OT - poplatek za psa
      Já tomu moc nerozumím, jak platíte poplatek v té obci, když tam nemáte trvalé bydliště?

• 4. 11. 2008 15:30

J.K. (neregistrovaný)

Zašla jsem na OÚ, zeptala se, jestli tam budu platit za psa, když tam nemám trvalé bydliště a bylo mi odpovězeno, že ano. Zaplatila jsem a dostala známku s č. pro psa.

• 4. 11. 2008 15:31

pája (neregistrovaný)

Hledal a našel jsem toto:
      Na koho se vztahuje povinnost psa přihlásit?(vysvětlení k vyhlášce hl.m.Phy)

Přihlásit psa musí jeho držitel. V Praze občan, který má na území hlavního města trvalé bydliště, nebo právnická osoba, která zde má sídlo. Psa musí přihlásit i v případě, že se s ním převážnou část roku zdržuje mimo trvalé bydliště (na chalupě atd.). Každý přihlášený pes obdrží evidenční známku, která je nepřenosná na jiného psa a je vratná při odhlášení, přičemž je nutné přihlásit i psa, jenž poplatku nepodléhá.

Obávám se, že se povinnosti nevyhnete, pokud nezměníte bydliště nebo psa nepřevedete formálně na jinou osobu bydlící v té malé obci. Taky se divím, že tam od Vás berou peníze, když tam nejste hlášena k pobytu.

• 4. 11. 2008 15:43

J.K. (neregistrovaný)

Díky, tak to vypadá, že se tomu nevyhnu. Taky mě překvapilo, že si ode mě ten poplatek vzali. Byla jsem ale ráda, že mám všechno v pořádku. A ejhle, ono ne. Zkrátka tý Praze budu muset těch 1500,- dát (vlastně trochu míň, pes je čipovaný). Třeba začnou za vybrané peníze konečně uklízet chodníky.
      Nepotěšili jste mě ale přesto moc děkuji.

• 4. 11. 2008 16:59

xy5 (neregistrovaný)

nebo je další řešení - přihlásit se k trvalému pobytu do rodinného domku, kam jezdíte na rekreaci

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).