Re: OT - poplatek za psa
Hledal a našel jsem toto:
Na koho se vztahuje povinnost psa přihlásit?(vysvětlení k vyhlášce hl.m.Phy)
Přihlásit psa musí jeho držitel. V Praze občan, který má na území hlavního města trvalé bydliště, nebo právnická osoba, která zde má sídlo. Psa musí přihlásit i v případě, že se s ním převážnou část roku zdržuje mimo trvalé bydliště (na chalupě atd.). Každý přihlášený pes obdrží evidenční známku, která je nepřenosná na jiného psa a je vratná při odhlášení, přičemž je nutné přihlásit i psa, jenž poplatku nepodléhá.
Obávám se, že se povinnosti nevyhnete, pokud nezměníte bydliště nebo psa nepřevedete formálně na jinou osobu bydlící v té malé obci. Taky se divím, že tam od Vás berou peníze, když tam nejste hlášena k pobytu.
Re: OT - poplatek za psa
Díky, tak to vypadá, že se tomu nevyhnu. Taky mě překvapilo, že si ode mě ten poplatek vzali. Byla jsem ale ráda, že mám všechno v pořádku. A ejhle, ono ne. Zkrátka tý Praze budu muset těch 1500,- dát (vlastně trochu míň, pes je čipovaný). Třeba začnou za vybrané peníze konečně uklízet chodníky.
Nepotěšili jste mě ale přesto moc děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 11. 2008 15:17
Mám trvalé bydliště v Praze ale fakticky žiju v rod. domku v malé obci, ve které platím popl. za psa. (mám 2kg Jorkšíra) Protože se psem jezdím do zahraničí, je čipovaný a je zapsám v Mezinárodním rejstříku psů. Teď toto zjistili úřeníci na Městské části Pha 4 a vyhrožují mi pokutou až do výše 2,000.000,- Kč, když psa nepřihlásím v místě mého trvalého bydliště. Přiznám se, že se mi nechce (prakticky za nic) platit ročně 1.500,- Kč jako poplatek za psa, který v Praze není. Není nějaká výjimka?