Re: získávání informací
Pracuji jako účetní už mnoho let a rozhodně nemohu říct, že vím a umím vše. Každá účetní je véceméně specializovaná na určitou oblast dle toho v jakém oboru funguje firma, kterou účtuje. Já pracujive firmě, která vykonává přepravu v celé EU i mimo, takže třeba dpd ohledně zboží a jiných služeb znám jen okrajově. Jak už ste zmínila, vše jde najít v zákonech, ne každý je ale dokáže číst, aby pochopil. Já v případě změn (většinou na začátku každého roku) vždy nakoupím hafó literatury (naštěstí je zaměstnavatel tolerantní a tyto výdaje chápe jako nutnost a na trhu je opravdu výběr). Samozřejmě net včetně této stránky je pro mě nenahraditelý, chodím sem každý den a vždy se něco nového dozvím, když něco vím jistě (nebo si to alespoň myslím), tak odpovím. Je vždy dobré znát jiný názor, zákony nejsou vždy jednoznačné a taky je třeba napsat, že i dobrá účetní dělá občas chyby, menším či větším omylům, které v tom lepším případě zústanou neodhaleny ,se zřejmě nevyhnete. Takže přeji hodně úspěchů !!!!
>Pracuji jako účetní už mnoho let a rozhodně nemohu
>říct, že vím a umím vše. Každá účetní je véceméně
>specializovaná na určitou oblast dle toho v jakém oboru
>funguje firma, kterou účtuje. Já pracujive firmě, která
>vykonává přepravu v celé EU i mimo, takže třeba dpd
>ohledně zboží a jiných služeb znám jen okrajově. Jak už
>ste zmínila, vše jde najít v zákonech, ne každý je ale
>dokáže číst, aby pochopil. Já v případě změn (většinou
>na začátku každého roku) vždy nakoupím hafó literatury
>(naštěstí je zaměstnavatel tolerantní a tyto výdaje
>chápe jako nutnost a na trhu je opravdu výběr).
>Samozřejmě net včetně této stránky je pro mě nenahraditelý,
>chodím sem každý den a vždy se něco nového dozvím, když
>něco vím jistě (nebo si to alespoň myslím), tak
>odpovím. Je vždy dobré znát jiný názor, zákony nejsou vždy
>jednoznačné a taky je třeba napsat, že i dobrá účetní
>dělá občas chyby, menším či větším omylům, které v tom
>lepším případě zústanou neodhaleny ,se zřejmě
>nevyhnete. Takže přeji hodně úspěchů !!!!
> Moc Vám děkuji za odpověď trošku jste mě uklidnila. Hlavně aby takhle nějak to chápal i zaměstnavatel resp. majitel firmy
>
>
>
>
>
Nebojte se a zkuste to-dobrý úč. program udělá za Vás spoustu práce.Mně se osvědčilo chodit každý rok na různá školení,kde si zopakuju, co jsem zapomněla a dozvím se nové věci - právě na školeních se probírají růźné účetní špeky.
Tak ať se Vám daří.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 11. 2008 9:02
Prosím o radu - kde všichni získáváte informace ohledně změn v zákonech-DPH,DP apod.? Vím, že na to existují zákony které se dají přečíst ale takové ty drobnosti které tam prostě nejsou - např. jak se včera ptala paní ohledně přefakturace cestovného .... Samozřejmě existuje nepřeberné množství literatury ze které se dá čerpat ale člověk v práci zase toho času tolik nemá aby četl. Dostala jsem nabídku jako účetní a nevím jestli bych si poradila s účtování právě těch "špeků." Tyto stránky jsou naprosto úžasné. Myslím si, že všichni kdo si udělají čas a na dotazy odpoví si zaslouží velký dík.
V současné době pracuji jako účetní ale ne jako finanční takže mám jenom svoje, které ovládám v pohodě a to ostatní také ovládám ale jenom něco a ne do detailů. Přece jenom výpočty a odvody daní - hlavně DPH je někdy oříšek i pro hodně zkušeného účtaře. Proto bych nerada udělala rozhodnutí kterého bych potom litovala. Moc děkuji za odpověď.