Získávání informací

• (neregistrovaný)

5. 11. 2008 9:02

Prosím o radu - kde všichni získáváte informace ohledně změn v zákonech-DPH,DP apod.? Vím, že na to existují zákony které se dají přečíst ale takové ty drobnosti které tam prostě nejsou - např. jak se včera ptala paní ohledně přefakturace cestovného .... Samozřejmě existuje nepřeberné množství literatury ze které se dá čerpat ale člověk v práci zase toho času tolik nemá aby četl. Dostala jsem nabídku jako účetní a nevím jestli bych si poradila s účtování právě těch "špeků." Tyto stránky jsou naprosto úžasné. Myslím si, že všichni kdo si udělají čas a na dotazy odpoví si zaslouží velký dík.
    V současné době pracuji jako účetní ale ne jako finanční takže mám jenom svoje, které ovládám v pohodě a to ostatní také ovládám ale jenom něco a ne do detailů. Přece jenom výpočty a odvody daní - hlavně DPH je někdy oříšek i pro hodně zkušeného účtaře. Proto bych nerada udělala rozhodnutí kterého bych potom litovala. Moc děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 11. 2008 10:20

jana (neregistrovaný)

Re: získávání informací
      Pracuji jako účetní už mnoho let a rozhodně nemohu říct, že vím a umím vše. Každá účetní je véceméně specializovaná na určitou oblast dle toho v jakém oboru funguje firma, kterou účtuje. Já pracujive firmě, která vykonává přepravu v celé EU i mimo, takže třeba dpd ohledně zboží a jiných služeb znám jen okrajově. Jak už ste zmínila, vše jde najít v zákonech, ne každý je ale dokáže číst, aby pochopil. Já v případě změn (většinou na začátku každého roku) vždy nakoupím hafó literatury (naštěstí je zaměstnavatel tolerantní a tyto výdaje chápe jako nutnost a na trhu je opravdu výběr). Samozřejmě net včetně této stránky je pro mě nenahraditelý, chodím sem každý den a vždy se něco nového dozvím, když něco vím jistě (nebo si to alespoň myslím), tak odpovím. Je vždy dobré znát jiný názor, zákony nejsou vždy jednoznačné a taky je třeba napsat, že i dobrá účetní dělá občas chyby, menším či větším omylům, které v tom lepším případě zústanou neodhaleny ,se zřejmě nevyhnete. Takže přeji hodně úspěchů !!!!

• 5. 11. 2008 10:40

Zdena (neregistrovaný)

>Pracuji jako účetní už mnoho let a rozhodně nemohu
      >říct, že vím a umím vše. Každá účetní je véceméně
      >specializovaná na určitou oblast dle toho v jakém oboru
      >funguje firma, kterou účtuje. Já pracujive firmě, která
      >vykonává přepravu v celé EU i mimo, takže třeba dpd
      >ohledně zboží a jiných služeb znám jen okrajově. Jak už
      >ste zmínila, vše jde najít v zákonech, ne každý je ale
      >dokáže číst, aby pochopil. Já v případě změn (většinou
      >na začátku každého roku) vždy nakoupím hafó literatury
      >(naštěstí je zaměstnavatel tolerantní a tyto výdaje
      >chápe jako nutnost a na trhu je opravdu výběr).
      >Samozřejmě net včetně této stránky je pro mě nenahraditelý,
      >chodím sem každý den a vždy se něco nového dozvím, když
      >něco vím jistě (nebo si to alespoň myslím), tak
      >odpovím. Je vždy dobré znát jiný názor, zákony nejsou vždy
      >jednoznačné a taky je třeba napsat, že i dobrá účetní
      >dělá občas chyby, menším či větším omylům, které v tom
      >lepším případě zústanou neodhaleny ,se zřejmě
      >nevyhnete. Takže přeji hodně úspěchů !!!!
      > Moc Vám děkuji za odpověď trošku jste mě uklidnila. Hlavně aby takhle nějak to chápal i zaměstnavatel resp. majitel firmy
      >
      >
      >
      >
      >

• 5. 11. 2008 12:35

pavka (neregistrovaný)

Nebojte se a zkuste to-dobrý úč. program udělá za Vás spoustu práce.Mně se osvědčilo chodit každý rok na různá školení,kde si zopakuju, co jsem zapomněla a dozvím se nové věci - právě na školeních se probírají růźné účetní špeky.
      Tak ať se Vám daří.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).