Re: cest.agentura
Do obratu se podle mě započitávají jen příjmy z provize. Učtuji už 4 rokem cest. agenturu podvojně.Od května jsme se staly plátci DPH
a já odvádím jen DPH z provize. Platby od zákazníků vybíráme na náš účet a potom nám cest. kancelář vystavuje fakturu na tyto platby. já je v účetnictví účtuji jako zálohy a né jako příjem. Protože příjem jsou pro nás provize.Doufám, že jsem vám trochu pomohla.
Děkuji za odpověď, do obratu tedy počítám jenom provize, v DE platby od klientu vedu jako příjem, který neovlivní základ daně - JPR a odvod plateb CK jako výdaj, který neovlivní základ daně - JVY. Tak mi to vysvětlila účetní, od které jsem CA přebírala.
Může to tak být? jaku
Určitě může,protože vlastně cestovní agentura je pouze zprostředkovatelem. Jinak by to bylo u cestovní kanceláře.
Já to mám o to pestřejší,že naše cest. agentura je napojena
na Slovensko. Přeji pěkný večer Milena
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 11. 2008 13:27
Dobrý den, můj dotaz se týká obratu CA k registraci DPH. Jsme CA a prodáváme zájezdy CK na základě provizní smlouvy. Pokud nám CK pošle potvrzení smlouvy na jejímž základě přeposíláme platby od zákazníka na účet CK jedná se o nedaňový příjem od klienta a výdej CK, na provizi vystavíme fakturu. Některé CK ale posílají faktury, na nichž jsme uvedeni jako příjemce a provize je již odečtena, na provizi vystavujeme fakturu. Prosím o radu, zda se do obratu započítávají pouze provize nebo v případě faktur vystavených na naší CA také platby odeslané CK. Vedu DE a nemám s CA a CK zkušemosti. Děkuji moc za jakoukoli radu a pomoc.
jaku