Cest.agentura

• (neregistrovaný)

5. 11. 2008 13:27

Dobrý den, můj dotaz se týká obratu CA k registraci DPH. Jsme CA a prodáváme zájezdy CK na základě provizní smlouvy. Pokud nám CK pošle potvrzení smlouvy na jejímž základě přeposíláme platby od zákazníka na účet CK jedná se o nedaňový příjem od klienta a výdej CK, na provizi vystavíme fakturu. Některé CK ale posílají faktury, na nichž jsme uvedeni jako příjemce a provize je již odečtena, na provizi vystavujeme fakturu. Prosím o radu, zda se do obratu započítávají pouze provize nebo v případě faktur vystavených na naší CA také platby odeslané CK. Vedu DE a nemám s CA a CK zkušemosti. Děkuji moc za jakoukoli radu a pomoc.
    jaku

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 11. 2008 17:21

milena (neregistrovaný)

Re: cest.agentura
      Do obratu se podle mě započitávají jen příjmy z provize. Učtuji už 4 rokem cest. agenturu podvojně.Od května jsme se staly plátci DPH
      a já odvádím jen DPH z provize. Platby od zákazníků vybíráme na náš účet a potom nám cest. kancelář vystavuje fakturu na tyto platby. já je v účetnictví účtuji jako zálohy a né jako příjem. Protože příjem jsou pro nás provize.Doufám, že jsem vám trochu pomohla.

• 5. 11. 2008 18:30

jaku (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď, do obratu tedy počítám jenom provize, v DE platby od klientu vedu jako příjem, který neovlivní základ daně - JPR a odvod plateb CK jako výdaj, který neovlivní základ daně - JVY. Tak mi to vysvětlila účetní, od které jsem CA přebírala.
      Může to tak být? jaku

• 5. 11. 2008 18:55

Milena (neregistrovaný)

Určitě může,protože vlastně cestovní agentura je pouze zprostředkovatelem. Jinak by to bylo u cestovní kanceláře.
      Já to mám o to pestřejší,že naše cest. agentura je napojena
      na Slovensko. Přeji pěkný večer Milena

• 6. 11. 2008 8:35

jaku (neregistrovaný)

Děkuji moc za Vaší pomoc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).