Která živnost ke které činnosti?

• (neregistrovaný)

5. 11. 2008 16:41

Dobrý den,
    chci se jen ujistit, jestli vše správně chápu. Chtěl bych provozovat několik druhů činností a rád bych si ověřil, jestli to spadá do mnou zvolených živností. Děkuji.

a)Skládání PC z komponent:
    Řemeslná
    Výroba, instalace, opravy elektrických strojů a přístrojů, elektronických a telekomunikačních zařízení
    nebo
    29. Výroba elektronických součástek, elektrických zařízení a výroba a opravy elektrických strojů, přístrojů a elektronických zařízení pracujících na malém napětí

b)tvorba video prezentací(fotky video) pro soukromé osoby
    15. Výroba, rozmnožování, distribuce, prodej, pronájem zvukových a zvukově-obrazových záznamů a výroba nenahraných nosičů údajů a záznamů

c)zapojování malých domácích sítí, poradenství ohledně sítí a PC hardware
    47. Zprostředkování obchodu a služeb

d)výroba webových prezentací, stránek, příp. nějaké marketingové záležitosti
    56. Poskytování software, poradenství v oblasti informačních technologií, zpracování dat, hostingové a související činnosti a webové portály
    nebo
    66. Reklamní činnost, marketing, mediální zastoupení

K čemu přesně slouží tato živnost?
    Poskytování software, poradenství v oblasti informačních technologií, zpracování dat, hostingové a související činnosti a webové portály

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 11. 2008 16:49

pája (neregistrovaný)

Re: Která živnost ke které činnosti?
      Po novele ŽZ je tzv. volná živnost- ta obsahuje 80 vyjmenovaných oborů činností, mezi nimi i ty Vámi zvolené, navíc pod č. 80 i ostatní nezařazené, postup je takový, že ohlásíte na ŽÚ volnou živnost a v ohlášení vyznačíte všechny obory, ve kterých budete podnikat-budete mít jednu živnost, více oborů,žádný ŽL, jen výpis ze živ.rejstříku a můžete vydělávat.

• 5. 11. 2008 17:00

jakes33 (neregistrovaný)

Děkuji. To vím, mě šlo o to, zda mnou vyjmenované činnosti pokrývají to, co chci dělat. A ještě mně napadá dotaz k tomu skládání PC. Mám elektro průmku s maturitou. 4 roky praxe ve firmě s tímto zaměřením. Stačí to?

• 5. 11. 2008 17:27

pája (neregistrovaný)

Určitě pokrývají,k volné živnosti nepotřebujete žádné vzdělání ani praxi,jen všeobecné podmínky podnikání. Tu řemeslnou tam nemusíte podle mne vůbec oznamovat, ale u ní by dle § 21 stejně stačilo Vaše vzdělání(požadavek- střední s výučním listem nebo s maturitou)

• 7. 11. 2008 9:32

jakes33 (neregistrovaný)

Jestli si myslíte, že mám ty činnosti správně zařazeny, co tedy c)?
      Nemělo by to být rozděleno? Zapojování malých domácích sítí jako 47. zprostředkování obchodu a služeb (je to správně, nebo jiná) a poradenství by mělo být Poskytování software, poradenství v oblasti informačních technologií, zpracování dat, hostingové a
      související činnosti a webové portály .

• 7. 11. 2008 10:38

pája (neregistrovaný)

jak to študuju, tak asi by to mělo být-
      zapojování sítí -nejspíš to bude řemeslná živnost Výroba,instalace, opravy el.str.a přístrojů, elektr. a telekomunikačních zařízení- ale na to máte stejně vzdělání jako kvalifikaci, to další sedí Poskyt.SW,poradenství atd.
      Stejně ale zálží na ŽÚ u Vás, šel bych se tam poradit, co vlastně řeknou na ty Vaše obory oni, nemám představu, co ty malé sítě v praxi znamenají, jestli to je jen propojení několka PC do sítě v místě, nejsem v tom nijak odb.zdatný. Třeba ŽÚ zblafne volnou živnost a bude to stačit,více už Vám asi neřeknu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).