Re: přepočet dovolené
Ale potom mi tý dovoleny vychází moc, přepočítává se i
počet týdnů dovolené(4:počet měsíců trvání pracovního poměru)???
v té abecedě je násludující vzorec
počet plánovaných směn v kalendářním roce bez ohledu na směny "přesčasové" a bez ohledu na plánované čerpání dovolené krát počet týdnů dovolené na které má zam.ec nárok bez ohledu na to zda tomu tak skutečně v konkrétním roce bude, dělenopočet týdnů v roce (viz výše)
když jsem podle tohoto počítala, vyšlo mi to vždycky "logicky a přiměřeně"
Myslím, že ne. Kdyby pracoval normálně Po-Pá, taky byste nezjišťovala jestli opravdu pracoval. Dělám si takovou kontrolu, že si vypočtu kolik by byla dovolená kdyby pracoval "normálně" . V jeho případě by to bylo 13,5 dne (při ročních 4 týdnech), tedy 2,5 týdne, tak jestli má za 2,5 týdne cca tolik plánovaných směn kolik v přepočtu vyšlo dní dovolené
Napíšu příklad:
Zaměstnanec pracoval 8 měsíců,odpracoval 111 směn.
1.) 111 x 4 týdny/ 52 týdnů(celý rok)-tak mi vyjde 8,5dne
2.) 111 x 4 týdny/35 týdnů(to je počet kdy byl zaměstnán)
-tak mi vyjde cca 12,5dne
3.) a nebo mě ještě napadlo, že bych to mohla počítat
111x 2,66týdne(=4:12x8měsíců)/35tydnů-tak mi vyjde
cca 8,5dne
A TEĎ CO JE SPRÁVNĚ,NEBO JE JEŠTĚ JINÝ VÝPOČET?, nebo tam musím počítat plánované směny a ne skutečně odpracované,ale to se mi zase nezdá pokud chci už dovolenou přepočítat?
Děkuji za trpělivost,ale mám v tom zmatek!
Omlouvám se, ale já Váš příspěvek nějak propásla. Teď utíkám na autobus, tak počítat to nebudu, krom toho už jste to asi musela vyřešit, ale při výpočtu se vychází z plánovaných směn. Těch 111 směn by se mělo upravit na plán na dobu těch 35 týdnů si myslím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 11. 2008 18:41
Dobrý den,moc prosím o radu: zaměstnanec u nás pracoval od 1.3.do 31.10.2008,měl nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobu,vím,že musím dovolenou přepočitat počet plánovaných směn x počet týdnů dovolené(4) děleno počet týdnu, ale teď nemůžu přijít na to zda těch počet týdnů je 52 (za celý rok), nebo je musím taky přepočítat.