Re: SVJ
Velmi pravděpodobně je to špatně.
I když SVJ nemá vlastní jmění, může SVJ teoreticky nabýt nemovitost sloužící ke správě SVJ. Ale je to velmi ojedinělé.
Pokud SVJ žádnou nemovitost nevlastní, nemůže ji mít na 021. Práci té paní "účetní" bych nechal zkontrolovat. Asi to bude levnější než sankce od FÚ.
Podrobnosti na
www.zk.webzdarma.cz
www.spolecenstvi.okinfo.cz
Hezký den!
Moc děkuji, já jsem na to koukala , ale bála jsem se do toho šťourat
Taky účtovala dva dobropisy jako DF a naše předsedkyně to zaplatila i když podepsala, že doklad převzala. Nehtěla mi to účetnictví dát, že se prý byla ptát na FU a tam ji řekli, že jedině mohu nahlédnout když bude svědek. Abych prý něco nepřeonačila, tak mi půjčila jen jeden rok . Nána, přitom máme ve stanovách, že může každý vlastník nahlédnout. Škoda, že jsem si na to udělala čas až nyní.
Ještě jednou díky a taky přeji hezký den:-)))
Opravdu bych volila cestu výměny účetní. SVJ nevlastní nemovitost a do účetnictví máte právo nahlížet. Výsledovka u SVJ je většinou nulová, pokud SVJ nemá výnosy v zákoně uvedené.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 11. 2008 20:47
SVJ od roku 2001, dům je starý 35 let. SVJ se zabývá pouze správou domu, nemá vlastní jmění.
Účetní má zaúčtováno asi od r. 2001 na účet 021 stavby a každý rok tvoří oprávky ke stavbám. Tím má v přiznání k dani na ř.10 ztrátu, kterou ruší na ř 200. Mám k nahlédnuí jen r. 2006.
Je to tak dobře??