Re: zpětně podepsaná výpověď
zk.dobu lze sjednat i v PS na dobu určitou, podle mne také PP skončil oznámením zam-tele ve zk.době.
Dobrý večer, ve smlouvě bylo napsáno že se jedná o pracovní poměr na dobu určitou nebo že se stanovuje zkušební doba na xxx měsíců? To je totiž podstatný rozdíl a jiný výklad zákoníku práce! Prosím odpo vězte mi, pak napíši, co je správně. Jindřich
-----------------------------------------------------------------
>>no právě, že když to bylo na dobu určitou....
>
>zk.dobu lze sjednat i v PS na dobu určitou, podle mne
>také PP skončil oznámením zam-tele ve zk.době.
Ne, nemáte pravdu. Byl - li ukončen pracovní poměr a byla dáva výpověď ve zkušební době a konkrétně v době, kdy byla prokazatelně tehotná (je nutné potvrzení od patřičného lékaře) pak se na ni vztahuje ochranná doba po celou dobu nemoci a nemohla dostat výpověď, to je porušení zákona. Měl jsem obdobnou zkušenost, když manželka dostala před lety výpověď ve zkušební době a byla v jiném stavu. Výpověď byla neplatná a dohodli se se zaměstnavatelem na odchodu a odstupném, které nebylo malé vzhledem k tomu, že se bývalý zaměstnavatel potřeboval domluvit. Takže milá paní, žádné dohady že jedna paní povídala a já se domnívám, ale je potřeba přesné znění smlouvy a podmínek výpovědi. Jinak budete stále v dohadech a nedostanete správnou odpověď. A navíc, proč by chtěli aby podepisovala něco zpětně? To NIKDY NEDĚLEJTE!! To, že někod něco prošvihnul není Vaše věc, ale toho, komu se to stalo. Jsou nemilosrdní k zaměstnancům, doba je tvrdá. Tak proč si to neotočit? Víte, dělal jsem přes 10 let přísedícího u krajského soudu a vím, o čem mluvím. Tam pak neplasí "asi, nevím, možná, nutili mne podepsat zpětně" a podobně pokud nemáte svědky. Máte je? Jindřich
>
>Já tomu rozumím tak, že měla prac. poměr na dobu
>určitou a měla i zkušební dobu. Pokud jí bylo ve zkušební
>době prokazatelně oznámeno, že jí pracovní poměr ruší,
>pak prac. poměr skončil tím dnem.
mě teda maximálně překvapilo, tedy ta drzost, - i vzhledem k tomu, že ten zaměstnavatel je velká firma, ne nějaký "podomní" podnik - že téměř po 10ti měsících si vzpomenou, že nemají podepsanou nějakou výpověd ve zkušební době a tedka se toho podpisu dožaují a to ještě s datem na začátku roku... asi právník to vyřeší :-))
Řešení je - § 48 a 49 zákoníku práce. Nic nepodepisujte zpětně a to nikdy. Je to jen psychologický nátlak, kterému neustupujte, vždyť Vás taky nikdo nelituje a každá kačka dobrá.
viz. http://business.center.cz/business/pravo/zakony/zakprace/cast2h1.aspx
Nedejte se a přeji hodně štěstí. Pěkný večer. Jindřich
>Děkuji - v prac. sml. bylo napsáno že se jedná o
>pracovní poměr na dobu určitou se zkušební lhůtou
>tolik a tolik měsíců. Nicméně mám za to, že zpětně by se
>nic nemělo podepisovat. M.
On Jindřich asi žije ještě v minulém století, neví jaký je rozdíl mezi výpovědí a zrušením PP ve zk.době, plete si zákoníky a §§, to to asi u toho kraj.soudu, kde byl přísedící, muselo vypadat. Jeho řečičky o podepisování ani nekomentuji, vypadá to, že narazil na diskuzi a chce se prezentovat, jenže tady není kraj.soud. Taky se nepodepíšu, ať má raodost a může pokračovat v napomínání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 11. 2008 14:47
Zaměstnankyně - prac.sml. na dobu určitou (PP sjednán v posl. měsíci r. 2007) dejme tomu do 31.8., ale tři dny před koncem zkuš.doby (27.1.) jí bylo řečeno, že se s ní končí ke konci zkuš. lhůty - ale písemně jí to nikdo nepředal. V té době byla těhotná a druhý den si ji nechali přímo v nemocnici a od té doby měla nemocenskou. Nyní už nastoupila mateřkou - dítě se narodilo - a přišel dopis, ve kterém je žádost, aby podepsala zrušení PP ve zkušební době. Marně pátrám proč by to měla udělat? Zřejmě mi něco uniklo, díky za pomoc.