Re: placení přestávek na oběd
Přesně tak, proto jsem se ptal, jestli pracuje. Nevím však, proč jim prodlužují směnu, když se jedná o nepřetržitý provoz!
Re: placení přestávek na oběd
Já myslím, že je to logické. Jeden zaměstnanec dělá 12 hodin a vystřídá ho druhý, který také dělá 12 hodin. Akorát se musí pohlídat, aby v průměru za vyrovnávací období, tj. 26 týdnů, každý odpracoval (bez přesčasů) 975 hodin (tj. v průměru 37,5 h týdně).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
7. 11. 2008 18:51
Jak mám posuzovat přestávku v práci která se vzhledem vzhledem k provozu v němž není možno tuto přestávku poskytnout a ta se započítává do odpracované doby. Ale plán směn který je stanoven a nepřetržitý provoz počítá s týdenním fondem 37,5 . Délka směny dříve 11 hodin nyní s přestávkou 12 hodin . Je ta dvanástá hodina přesčas? Nebo to mám platit jako klasicky odpracovanou dobu? Díky za pomoc.