Re: DPH - prodej budovy v maj. firmy
Ano, četla, ale domnívám se, že převod nemovitosti za úplatu v rámci ekonomické činnosti subjektu, není náš případ. Prodáváme majetek, který odepisujeme, vlastníme, neobchodujeme s nemovitostmi. Proto jsem chtěla rozepsat, na základě čeho tak usuzujete. Navíc mi 2 lidé tvrdí, že prostě DPH platit nemám, jenže mi neřekli, podle čeho tak usuzují! I přesto Vám děkuji ...
Re: DPH - prodej budovy v maj. firmy
Domníváte se špatně (ad § 2/1/a ZDPH), ale jde především o naplnění podmínek § 56/1 ZDPH. Otázka zní - jak dlouho vlastníte nemovitost - jsou to aspoň 3 roky? Druhá otázka - kdy proběhla poslední kolaudace dle § 4/3/e ZDPH - jsou to aspoň 3 roky?
Pokud odpovíte aspoň na jednu otázku kladně, jste v tzv. osvobozeném plnění s důsledky pro související plnění dle § 75 ZDPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
10. 11. 2008 10:29
Dobrý den, firma s.r.o. plátce DPH, prodává nemovitost, kterou nabyla od osoby fyzické (neplátce DPH, není podnikatel). Je nutné při prodeji vyčíslit a zaplatit DPH? Domnívám se, že ne, protože v §2 zákona o DPH není prodej nemovitosti předmětem daně. Předem děkuji za pomoc.