Re: Soudní exekuce-chtějí výplatní lístk
na to by Vám odpověděl velmi rychle - z.č.120/2001 Sb.-exekuční řád, § 33 a násl. Součinnost třetích osob- když si to pročtete, tak zjistíte, že exekutor může od kohokoliv požadovat cokoliv, pokud to má souvislost s exekucí(soudy, úřady, MV,pojišťovny, pošta, banky atd.), takže výplatní pásky, kde kterých si chce ověřit, jak a zda je exekuce asi prováděna-srážky, jsou proti tomu úplně zanedbatelné. Mimo to má uloženu povinnost mlčenlivost, takže není co řešit.-§31.
a na závěr- soud může za nesplnění povinností součinnosti uložit pořád.pokutu.Tolik zákon, můžete si o tom myslet, co chcete,ale je to tak.
Ale, Pájo, díky, to je přesně to, co paní potřebuje. Jí je přece jedno, jestli ty pásky dá nebo ne. Jen potřebuje si k tomu založit pro případný jakýkoliv spor (ochrana dat) tento zákon a §, podle kterého byla povinna to poskytnout. Já to dělám vždycky tak, když se mi něco nezdá, nebo nevím, jestli to tak je, vyžádám si zákon a § a buď mi ho sdělí, pak vykonám, nebo nesdělí a odmítnu to udělat.
Děkuji za odpovědi, zákon jsem si našla a pravděpodobně budu muset ty výpl.lístky poslat,ale udivuje mne že toto vůbec chtějí a hned na začátku.Pochopila bych , že by chtěli po čase vidět že to jde opravdu ze mzdy. Co se týká doby a jestli je ten člověk zaměstnaný , tak stačilo chtít od nás, od kterého data dotyčný u nás pracuje a pobírá mzdu.Navíc jsem tento požadavek viděla poprvé.
>>>>>Dobrý den, mám takový dotaz.Zaměstnavateli přišel
>>>>>exekuční přkaz s poviností strhávat zaměstnanci
>>>>>určitou
>>>>>část ze mzdy.Což vidím jako v pořádku.Co se mi ale
>>>>>už nezdá, exekutor vyžadje zaslat výplatní lístky
>>>>>zaměstnance za posledních 6 měsíců.Zdá se mi to jako
>>>>>nahlížení do osobních údajů.Už mi prošlo v posl době
>>>>>účetnictvím asi 6 exekucí a nikde tento požadavek
>>>>>neměli.Tak se ptám ...jsou v právu? Musíme tyto
>>>>>informace posílat? Moc děkuji
>>>>
>>>>Myslím, že není. Chtěla bych po exekutorovi č. zákona
>>>>a § který toto nařizuje, že musíte poskytnout.
>>>
>>>na to by Vám odpověděl velmi rychle - z.č.120/2001
>>>Sb.-exekuční řád, § 33 a násl. Součinnost třetích
>>>osob-
>>>když si to pročtete, tak zjistíte, že exekutor může
>>>od
>>>kohokoliv požadovat cokoliv, pokud to má souvislost s
>>>exekucí(soudy, úřady, MV,pojišťovny, pošta, banky
>>>atd.), takže výplatní pásky, kde kterých si chce
>>>ověřit,
>>>jak a zda je exekuce asi prováděna-srážky, jsou proti
>>>tomu úplně zanedbatelné. Mimo to má uloženu povinnost
>>>mlčenlivost, takže není co řešit.-§31.
>>>a na závěr- soud může za nesplnění povinností
>>>součinnosti uložit pořád.pokutu.Tolik zákon, můžete
>>>si
>>>o tom
>>>myslet, co chcete,ale je to tak.
>>
>Všechno je jednou poprvé, nedělejte si s tím hlavu. Když si to pročtete v zákoně, tak zjistíte, že exekutor je pomalu nejmocnější člověk ve státě, všichni mu musí poskytnout všechno(spojené s exekucí), až z toho jednoho mrazí. Když pak jde v televizi pořad o neoprávněné exekuci, o následcích protizákonného postupu exekutora,tak se jeden nestačí divit, navíc když exekutorka(někdy včera nebo předevčírem) na dotaz reportéra odpoví, proč by se měla kvůli jedné chybě vzdávat zaměstnání exekutora.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 11. 2008 9:35
Dobrý den, mám takový dotaz.Zaměstnavateli přišel exekuční přkaz s poviností strhávat zaměstnanci určitou část ze mzdy.Což vidím jako v pořádku.Co se mi ale už nezdá, exekutor vyžadje zaslat výplatní lístky zaměstnance za posledních 6 měsíců.Zdá se mi to jako nahlížení do osobních údajů.Už mi prošlo v posl době účetnictvím asi 6 exekucí a nikde tento požadavek neměli.Tak se ptám ...jsou v právu? Musíme tyto informace posílat? Moc děkuji