Re: Dar-jak to účtuji a jak darovací sml
Nábytek jste nekupovali pro podnikání, ale pro darování, takže pokud si na vstupu uplatníte DPH, měli byste z daru zaplatit DPH. Dar by tedy měl být v hodnotě základu + DPH. Pokud si na vstupu neuplatníte DPH, pak DPH při daru nemusíte vrátit státu.
Já účtuju u daru, který byl půvoně nakoupen jako zboží (zásoby účtujeme B) a při nákupu jsem si vzala jsem DPH:
základ 543/504
DPH 543/343
Do darovací smlouvy bych to rozepsala na základ a daň.
Tak ted jsem z toho zmatená............koupili jsme v hotovosti,takže se to musí ukázat i na účtě pokladny,ne?
Možná to byl přehmat,takže se ujistím raději ještě jednou?
Nákup nábytku:
501/211
343/211
a pak předám nákup:
takže 543/504..........což bude těch 80tis.
543/343
takže tu dan pak i odvedu v dan.přiznání?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
11. 11. 2008 13:07
Prosím vás,když darujeme nábytek do nemocnice,tak si z něho uplatnujeme odpočet DPH nebo ne? A tedy pak jako hodnotu daru dávám částku bez DPH nebo celou? Kupujeme nábytek za 80tis.bez DPH. A je třeba do darovací smlouvy zapsat jen tu částku bez DPH nebo vše?