Re: Jak vyřešit DPH?
za měsíc 9/2008 jsem omylem do účetnictví dala 2 doklady (VPD), kontrolou jsem zjistila že tyto doklady nebyli zaplaceny v hotovosti ale měli jít přes banku. Tzn. že by jsem ty doklady měla nyní bankou proplatit, ale já si DPH nárokovala už v 9/2008. Jsem do toho zamotaná a nevím co s tím. Díky zuzana
>>>>Mám prosbu jak vyřešit co nejlépe můj problém. Za
>>>>měsíc září jsme měli na DPH odpočet. Nyní jsem
>>>>zjistila že
>>>>jsem tam měla 2 doklady které jsem dala jako
>>>>zaplacené
>>>>v hotovosti pokladnou, ale až nyní jsem kontrolou
>>>>zjistila že doklady zaplacené nebyly. Jedná se o DPH
>>>>ve
>>>>výši cca 350,--Kč. Děkuji Zuzana
>>>
>>>Nerozumím dotazu, jedná se o výdej nebo příjem? O co
>>>jde?
>>za měsíc 9/2008 jsem omylem do účetnictví dala 2
>>doklady (VPD), kontrolou jsem zjistila že tyto
>>doklady
>>nebyli zaplaceny v hotovosti ale měli jít přes banku.
>>Tzn.
>>že by jsem ty doklady měla nyní bankou proplatit, ale
>>já si DPH nárokovala už v 9/2008. Jsem do toho
>>zamotaná a nevím co s tím. Díky zuzana
>
>Zdanitelné plnění na dokladech je kdy? září
V nárokování DPH tedy chyba není. Doklady jsou za září, DPH jste mohla správně nárokovat. Chyba je v tom, že to máte v pokladně, ač nebylo ve skutečnosti proplaceno. Pokud jste neměla místní šetření z FÚ (měli by ofocenou vaši záznamní povinnost), dalo by se udělat to, že ty dva výdajové pokladní doklady zrušíte (tedy proúčtujete s nulou s názvem např. neobsazeno) a ty dvě faktury, které byly přílohou zadáte do řady přijatých faktur (s datumem v září). Základ daně a DPH se vám tím nezmění, jen to přesunete jinam. Samozřejmě si vytiskněte znovu záznamní povinnost.
Pokud předchozí postup není možný, pak bych si udělala dva příjmové doklady jako vrácení zpět do pokladny, kde bych účtovala např. 211/325 a v bance pak 325/221.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 11. 2008 13:09
Mám prosbu jak vyřešit co nejlépe můj problém. Za měsíc září jsme měli na DPH odpočet. Nyní jsem zjistila že jsem tam měla 2 doklady které jsem dala jako zaplacené v hotovosti pokladnou, ale až nyní jsem kontrolou zjistila že doklady zaplacené nebyly. Jedná se o DPH ve výši cca 350,--Kč. Děkuji Zuzana