Sazba 9% nebo 19% prosím spěchá

• (neregistrovaný)

11. 11. 2008 13:53

Provedli jsme servisní práce na kotelně /měření a regulace/ na panelovém domě /prostě panelák/.Vyfakturováváme to SBD/stavební bytové družstvo,které zajištuje údržbu tomuto domu.prosím tyto práce se fakturují s 9% nebo 19%.Fakturovala jsem to s 19%,ale nejsem si jistá. Prosím poradte.Díky.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 11. 2008 18:16

karel (neregistrovaný)

Re: Sazba 9% nebo 19% prosím spěchá
      tohle je trosku slozitejsi. zalezi jestli tam jsou najemnici ci jestli je ten panelak rozprodany na bytove jednotky = zalezi co je v katastru. dale jestli jsou tam nebytove prostory a kolik je jich vuci plose najemniku. ale jestli je tam komercni prostor, napr. videopujcovna, kadernictvi, .. .jak se ze sklepu obcas delava. Vsechny tyto poklady by jste mela pri fakturaci mit aby jste mohla dat 9%. kdyby prisla kontrola tak jak by jste pak prokazovala, ze je to prave podle zakona o DPH.
      pokud to ale SBD nevadi a zaplati vam to s 19% tak bych to asi moc neresil. SBD by melo nejlepe vedet v jake sazbe je tento konkretni panelak a samo vam rict a dat poklady.

• 11. 11. 2008 19:29

Hanka (neregistrovaný)

já bych dala 9 - je to bytový objekt, kotelna je určitě pro byty, a plocha pro bydlení je vyšší než komerční.

• 11. 11. 2008 22:57

karel (neregistrovaný)

ano. dat 9% muzete, ale spis mi slo o dukazni bremeno ktere je na poplatnikovi. Az se FU bude dotazovat, jak to, ze 9%, tak to chce mit neco v ruce. Proc si stavebni firmy nechvaji podepisovat u rodinnych domu ze jde o socialni dum, kuchynska studia, ze kuchyn je zabudovana dle zakona a vyhovuje pozadavkum na 9%, atd. taky by mohli rict ze je to na bydleni a dat 9%.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).