Re: daň z příjmu za rok 2008
Živnostníci žádnou mzdu nemají,ti mají pouze výdělky,ze kterých platí daně, v loňském roce jste si mohla odpočítávat Zd.a soc.pojištění a to letos už nejde,takže si odečetete odpočitatelnou položku na sebe,ev.na děti a daď si spočítáte podle tabulky
Re: daň z příjmu za rok 2008
Odpověď byla správná. Jako zaměstnanec mám k hrubé přičtenou výši odvodu od zaměstnavatele na SZ a ZP=superhrubá. Jako živnostník si letos platby na SZ a ZP neodečtu a tudíž se mi o to účto nesníží. Pokud by jste si to přičetla pak by jste to tam měla 2x. Prostě po odečtení skutečných nákladů nebo odčítáte-li % - vyjde zisk a ten daníte (po odečtu položek snižujících základ daně - úroky, důch. a živ.poj, položku na Vás, na děti.....)
FAKT NIKDO NEVÍ JAK PŘEDBĚŽNĚ SPOČÍTAT?
>>>Zdravím. Potřebovala bych poradit. Chci si předběžne
>>>vypočítat, kolik daně zaplatím, ať vim co ještě můžu
>>>s
>>>tím udělat. Ale nevím, jak to je teď s tou
>>>superhrubou
>>>mzdou. Určitě se to projeví i u živnostníků. Základ
>>>daně budu mít na konci roku cca 250000. O kolik se mi
>>>to
>>>navýší na výpočet daně?
>>>Děkuju předem všem.
>>Živnostníci žádnou mzdu nemají,ti mají pouze
>>výdělky,ze kterých platí daně, v loňském roce jste si
>>mohla
>>odpočítávat Zd.a soc.pojištění a to letos už
>>nejde,takže
>>si odečetete odpočitatelnou položku na sebe,ev.na
>>děti
>>a daď si spočítáte podle tabulky
>
>Připojuji se s dotazem, DPFO se spočítá snadno, 15%
>mínus odečty, ale jak se počítá pojistné na sociálku a
>zdrávku?
>Poradí prosím někdo?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 11. 2008 17:54
Zdravím. Potřebovala bych poradit. Chci si předběžne vypočítat, kolik daně zaplatím, ať vim co ještě můžu s tím udělat. Ale nevím, jak to je teď s tou superhrubou mzdou. Určitě se to projeví i u živnostníků. Základ daně budu mít na konci roku cca 250000. O kolik se mi to navýší na výpočet daně?
Děkuju předem všem.