Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 11. 2008 21:30
Jsem ve složité životní situaci. Před dvěma lety koupil náš dům se třemi rodinami od města Pan nový majitel. Nechce se mi zde psát podrobnosti - byl by to román. Snažil se nás dost průhledným způsobem zbavit. Nevyšlo to (ale jedna rodina se raději odstěhovala).. Sám ani pořádně nevěděl, co koupil. Nakonec se mi i kvůli tomuto rozpadlo manželství. Nyní jsem v situaci, kdy jsem si našla nové bydlení. Majitel s námi stále nekomunikuje a o dům se nestará (padá nám to tu vše na hlavu, jak se říká). Nové bydlení jsem tajila, abych ho napínala, chtěla bych dostat z něho odstupné, které nám kdysi sliboval. Faktem je, že jsem tu bydlela 30 let a spousty věcí a zařízení, které bych mohla nadále užívat se musím zbavit. Stěhuji se ze 140 m2 do opravdu maličkého panelákového 2+1. Dozvěděla jsem se náhodou, že majitel chce navíc dům prodat, tak škoda každé minuty. Mám připravený dopis pro něho, ale nemám fakt na právníka a chtěla bych dostat alespoň nějaké odstupné (když tu nechám zapnuté topení na minimum přes zimu, nezamrzne mu voda, když jsem ještě budu moci jezdit a postupně si to vyklízet, budu vlastně dům hlídat - v okolí je moc Romů a někteří jsou fakt nenechaví). A fakt jsem na to sama jedna padesátiletá ženská. Další podrobnosti zde nechci rozvíjet. Jestli je tu nějaká fundovaná osoba, která by mi mohla pomoci a poradit, tak budu moc ráda, když se ozve a domluvíme se osobně (mejlíkem).