Re: Mzdové účetní - kolik zpracováváte l
Jeden majitel, 2 stavební firmy, 1x VO-50 zaměstnanců, 1x MO-4 zam.
Vedení pokladny, pořizování pokl. dokladů ( cca 400 dokladů za měsíc) + sekretářka.
Přihlášky a odhlášky a ELDP ano, jinak komplet celé mzdy. Máme zaměstnace na 1,2,3 a nepřetržitý provoz. Jinak také nárokuji stravenky, sáčkuji výplatní lístky + poukázky na stravu, potvrzení pro sociální dávky a veškeré odvody na exekuce, spoření a archivaci veškerých doklaků ke mzdám. Máme mzdový program.
Ano, dělám vše co je popsáno výše, v létě míváme pracovníky na dohody a příští rok chce šéf přimout asi 7 Slováků do HPP. Jsme stavební firma, takže chlapi mají přesčasy, pracuji o víkendech, někdy o svátcích. Minulý týden jsem měla kontrolu ze sociálky VO, trošku se pochlubím, vše bylo v pořádku, ale obavy jsem měla. Horší byla kontrola z FÚ na daň ze závislé, vydolovat z chlapů všechny potvrzení, podpisy, změny to je někdy o nervy.
Asi bych taky měla přidat, co dělám - cca 230 lidí pracovní poměr, 50 - 70 dohodářů, k tomu veškeré výpočty ke stravenkám (objednávka, srážky), knihy jízd a výpočty srážek, o mzdách i účtuji, dělám měsíčně dohadné položky na odměny a dovolenou..
A kde jste přišel na to, že účetní má po 8 hodinách padla ? Kdybyste měl vy pořád po své pracovní době studovat ty nesmyslné a stále se měnící zákony , tak byste se z toho buď po ... nebo měl naopak z toho sezení zácpu. A paní si ani neztěžovala, ani neměla roupy, jen chtěla vědět kolik lidí zpracovávají i jiní, ne kolikrát za směnu chodí na záchod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 11. 2008 10:19
Dobrý den, prosím, můžete napsat, kolik lidí zpracováváte? Případně další podrobnosti.. Jen si chci ověřit, jak na tom jsem :-),
moc děkuji, Hana