Re: Daň. uznat. likvidace nepoužitel. zá
Vedli se tu diskuze zda ano nebo ne.My jsme raději odvedli,přeci jen při nákupu jsme si nárokovali,nakonec ale nepoužili pro uskutečnění svých ekonomických činností,takže podle mne vlastně pominul nárok na odpočet,takže jsme to DPH zas vrátili.
My máme hromadu náhradních dílů, které jsme potřebovali nakoupit na servis a teď nám leží nanic, ale ke své práci jsme je potřebovali, protože nebudeme čekat až nám výrobce pošle náhr.díl., lidé by netopili, tak jsme ho dali náš a pak nám poslali náhr.díl nový. Tak jsme ho ke své činnosti vlastně potřebovali, co myslíte??
Pokud by jste je prodali třeba hooodně pod cenou,ale prodali,tak by jste odvedli DPH z prodejní ceny a je vše ok.Pokud zlikvidujete tak pak je to jen na obhajobě a na názoru a výkladu místního správce daně,tedy fú.A nejhorší je,že jeden fú by Vám to uznal a druhý ne,takže si teď hoďte mincí a čekejte.Zcela upřimně,mě tahle nejistota uplně ničí.
Danielo,já opravdu nevím.Zrovna včera jsem řešila zvláštní režim (z neplátce plátcem),jeden fú mi odpověděl že ano,druhý odpověděl že né,no a teď si vyberte.Když si nejsem jistá tak raději volím cestu nejmenšího odporu,tedy raději jsme odvedli DPH.Naštěstí jsme měli jen malou částku,kdyby to byla větší částka tak by to byl problém.
.Z hodnoty
>>>>>>>>zlikvid
>>>>>>>>zboží jsme odvedli DPH a teď doufáme,že je vše ok :o)
>>>>>>>A to DPH se musí odvádět???
>>>>>>Vedli se tu diskuze zda ano nebo ne.My jsme raději
>>>>>>odvedli,přeci jen při nákupu jsme si
>>>>>>nárokovali,nakonec
>>>>>>ale nepoužili pro uskutečnění svých ekonomických
>>>>>>činností,takže podle mne vlastně pominul nárok na
>>>>>>odpočet,takže jsme to DPH zas vrátili.
>>>>>My máme hromadu náhradních dílů, které jsme
>>>>>potřebovali nakoupit na servis a teď nám leží nanic,
>>>>>ale ke své
>>>>>práci jsme je potřebovali, protože nebudeme čekat až
>>>>>nám výrobce pošle náhr.díl., lidé by netopili, tak
>>>>>jsme
>>>>>ho dali náš a pak nám poslali náhr.díl nový. Tak jsme
>>>>>ho ke své činnosti vlastně potřebovali, co myslíte??
>>>>Pokud by jste je prodali třeba hooodně pod cenou,ale
>>>>prodali,tak by jste odvedli DPH z prodejní ceny a je
>>>>vše ok.Pokud zlikvidujete tak pak je to jen na
>>Danielo,já opravdu nevím.Zrovna včera jsem řešila
>>zvláštní režim (z neplátce plátcem),jeden fú mi
>>odpověděl
>>že ano,druhý odpověděl že né,no a teď si vyberte.Když
>>si nejsem jistá tak raději volím cestu nejmenšího
>>odporu,tedy raději jsme odvedli DPH.Naštěstí jsme měli
>>jen
>>malou částku,kdyby to byla větší částka tak by to byl
>>problém.
>Děkuji Vám za odpovědi, my máme velkou částku asi
>120000,-, takže jak to budu v průběhu přištího roku řešit,
>tak si radši zavolám na FU. Nashledanou.
Ještě by byla možnost,pokud budete mít příjem např z kovošrotu,tak z toho odvedete DPH a je to.Ale záleží jaké zásoby k likvidaci máte.Na školení nás upozorňovali,že pokud chceme daňově uznatelnou likvidaci využít,ať raději nečekáme,je předpoklad,že to ze zákona zmizí,ale je to jen info ze školení.Každopádně přeji hodně štěstí.Nashledanou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 11. 2008 12:17
Jsme obchodní firma. Skladové zásoby se nám navyšují zbožím, které je postupně neprodejné ( př. chybí určitá část ). Co máme udělat pro to, abychom mohli tyto nepoužitelné zásoby daňově uznatelně zlikvidovat.
Děkuji za odpověď.