Re: nemoc první měsíc
nemocenskou i OČR máte spočítánu dobře. Nemocenskou budete vyplácet po celou dobu jejího trvání, maximálně 1 rok.
OČR bývá na více než 1 den. Jestliže doprovodil dítě k lékaři, měl by mít tento den proplacen průměrem na dovolenou z prostředků zaměstnavatele.
Re: nemoc první měsíc
Sohlasím s tím, co bylo napsáno. vy jste si tu délku vyplácení nemocenské spletla s ochrannou lhůtou, která byla dříve (do 1.1.2008)42 dnů a v případě, kdy z-nec byl zaměstnán kratší dobu, trvala jeho ochr.lhůta tak dlouho jak dlouho pracoval. ( nejsem si jistá,jestli to platí i dnes, zatím jsem se s tím nesetkala). Ještě dodám - doufám, že máte na zápočťáku nebo na jeho příloze uvedené předchozí nemoci. Protože nemocenskou budete platit max. do skončení podpůrčí doby, max.rok.
K jednodenní OČR nám bylo na školení řečeno,řže máme kontrolovat, jestli bylo dítě opravdu nemocné nebo bylo jenom na vyšetření u lékaře - v tom případě, jak bylo řečeno, by měl mít náhradu mzdy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 11. 2008 13:44
Prosím, o kontrolu mám pána zaměstnaného od 1.10 a již 20.10. měl OČR na jeden den a od 27.10 je nemocen. HM 7 391,-:25 kal dní, což je 296,- DVZ 267,-(90%) OČR 161,- Kč a nemocenská 523,-(201x3dny a 322x2dny)? Odpracoval 17 dní vč. svátku a tak mu nemocenskou mám platit pouze do vyčerpání 17 dní?