Re: náhrada mzdy od 1.1.2009-postup
Dobrý den,můžu taky poprosit? Já nemám školení ještě ani objednané ..A koukám ještě smutněji..
Re: náhrada mzdy od 1.1.2009prosím,prosí
stejně studovat musíte stále a pořád, ale na tom školení Vám alespoň řeknou vše podstatné - vč. příkladů a předají dopředu ofocené tiskopisy, které budete muset vyplňovat a také jaké vnitropodnik. předpisy budete muset vytvořit apod.
nejhorší snad bude pro každého zam-ce vyplňovat tiskopis Příloha k žádosti (o všechny dávky, které bude vyplácet OSSZ). Tam budete muset pro každého nemocného (u ND od 15. KD)vyplnit za každý měsíc (RO 12 kal. měs. nebo od zař. PP) toho zam-ce výdělek, vyl. doby apod. a to ještě budete muset vyplnit pro každého takového zam-ce 2. str. tohoto tiskopisu , takže záleží, jaký máte program - já už nyní se domlouvám s programátory, aby (nejen) tento tiskopis šel vytisknout z programu, neboť vyplňovat ručně, to si neumím vůbec představit
>>>>Dobrý den,
>>>>prosím vás, nevíte, kde bych našla postup při výpočtu
>>>>náhrady mzdy od 1.1.2009? Děkuji.
>>>
>>>Ve středu jsem byla na školení, rozdávali příklad na
>>>tento výpočet, pokud napíšete maila, klidně Vám ho
>>>pošlu naskenovaný (jestli Vám to pomůže).
>
>Katko, prosím,prosím mohu také poprosit o zaslání postupu výpočtu? m37a@seznam.cz
Děkuji předem.
Dobrý den
ráda bych se na příklad podívala, ať mám alespoň jasno v náhradách u hlavního prac.poměru. Mám totiž hodně zaměstnanců na dohodu o prac.činnosti, kteří chodí nahodile do práce(tedy jak je zavolají, ne o své vůli) a nikdo jim nechce psát konkrétní rozvržení pracovní doby. Takže problém s náhradou je zde. Děkuji Zuzka
Náhrada odměny u dohody o prac.činnosti
V případě, že zaměstnanec pracuje na základě dohody o pracovní činnosti, přísluší mu za dobu prvních 14 kalendářních dnů DPN (karantény) náhrada odměny z dohody o pracovní činnosti, pokud jsou splněny podmínky uvedené v § 192 a 193 ZP. V dohodě o pracovní činnosti není zaměstnavatel povinen zaměstnanci rozvrhnout pracovní dobu. Pro účely poskytnutí náhrady odměny z dohody o pracovní činnosti však zaměstnavatel musí předem stanovit rozvržení pracovní doby do směn. Jde o fiktivní rozvrh sjednaného rozsahu pracovní doby, podle kterého zaměstnanec nemusí konat práci, avšak který je nezbytný v případě DPN. Podle takového rozvrhu bude zaměstnanci vyplácena v případě DPN náhrada odměny z dohody o pracovní činnosti. Např. pokud je se zaměstnancem sjednána DPČ tak, že zaměstnanec bude pracovat dle potřeb organizace, měl by zaměstnavatel určit „fiktivní“ rozvržení do směn pro účely náhrady mzdy – např. pondělí až pátek po 2,5 hodinách. Náhrada mzdy by potom náležela od 4. pracovního dne PN ve výši 60% průměrného výdělku, a to za 2,5 hodiny.
Obdobně se bude postupovat i u zaměstnance podle § 317 ZP, kdy zaměstnanec nepracuje na pracovišti zaměstnavatele, ale podle dohodnutých podmínek pro něj vykonává sjednanou práci v pracovní době, kterou si sám rozvrhuje.
V případě pružné pracovní doby náleží zaměstnanci náhrada mzdy nebo platu při DPN za průměrnou délku směny.
Pro konto pracovní doby nejsou stanoveny žádné odchylky a platí, že náhrada mzdy při DPN přísluší jen za dny, na které zaměstnanci připadla směna podle stanoveného rozvrhu směn.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 11. 2008 6:21
Dobrý den,
prosím vás, nevíte, kde bych našla postup při výpočtu náhrady mzdy od 1.1.2009? Děkuji.