Re: Pronájem bytu-mohu zatajit??
Sousedovi do toho je to, že vám bude závidět přijem z pronájmu (ať je jakkoliv velký či malý)..:o)))...a začne se pídit, jestli z něho platíte daně....
Re: Pro "an" no ještě, že nemám za souse
Já nevím, proč se tedy ptáte, když stejně nic platit nechcete a navíc, když Vám někdo odpoví, dle jakého zákona byste měl postupovat, tak se ještě rozčilujete. Takže - čekejte, když nechcete platit, tak neplaťte - (není to jen o sousedech...) abyste se jednoho dne nedivil.
Nevíte, kam se obrátí ti, kterým byt pronajímáte apod.
Re: Pro "an" no ještě, že nemám za souse
Ne nebonzla, protože já bych se o vás opravdu nestarala. Ale jde mi o princip, že za špatného je označován ten, který zákony dodržuje a ten, který je porušuje, tomu se ještě radí jak na to. Pak se nedivte, že až vás třeba někdo okrade, praštíte zloděje a budete mu ještě platit bolestné, protože to byla nepřiměřená obrana. Zákony by měl dodržovat každý, to se na mě nezlobte. Jinak vás ale opravdu můžu ujistit, že daňová přiznání sousedů jsou mi úplně lhostejná, ale pricip ne.
Myslím, že na toto se vztahuje i § 34 odst. 5 zákona o správě daní a poplatků?:
"Právnické osoby a fyzické osoby mající příjmy z podnikatelské a jiné samostatné výdělečné činnosti nebo z pronájmu, které provádějí úhrady fyzickým osobám za jejich jinou samostatně výdělečnou činnost nebo za pronájem a z těchto úhrad nesrážejí daň, jsou povinny uskutečněné úhrady oznamovat svému místně příslušnému správci daně, pokud u jednotlivé fyzické osoby přesáhne úhrada částku 40 000 Kč za kalendářní rok. V oznámení se uvede jméno, bydliště, případně místo podnikání fyzické osoby, vyplacená částka, den a důvod úhrady. Oznámení se zašle nejpozději do 15. února po skončení kalendářního roku, v němž byla úhrada provedena."
Jiný příklad, jak se to může FÚ dozvědět: Ten nájemník si bude žádat o příspěvek na bydlení. K tomu předkládá nájemní smlouvu. FÚ takto zjistí kdo pronajímá, za kolik, kdo má tedy mít ty příjmy v daňovém přiznání a vyzve k doplnění. Úřady si v tomto směru zřejmě předávají informace, protože popisuju případ, který se skutečně stal.
Re:Ztráta času
>>To se teda netýká.nebot nepronajímám fyzické ani
>>právnické osobě.
>
>Jiný příklad, jak se to může FÚ dozvědět: Ten nájemník
>si bude žádat o příspěvek na bydlení. K tomu předkládá
>nájemní smlouvu. FÚ takto zjistí kdo pronajímá, za
>kolik, kdo má tedy mít ty příjmy v daňovém přiznání a
>vyzve k doplnění. Úřady si v tomto směru zřejmě předávají
>informace, protože popisuju případ, který se skutečně
>stal.
Re: každý je nějaký
Když ono toto forum slouží těm, kteří potřebují radu,jak správně, v souladu s předpisy a zákony postupovat v podnikání, jak se bránit proti porušování zákonů ze strany zaměstnavatelů, jak správně účtovat a řešit daňovu oblast a mnoho dalšího.
proto tady nemá co dělat nějaký vykuk, který chce radu, jak to udělat, aby oblafnul finančnák, pokud to chceš udělat, tak se o tom nešiř a následky si přičti sám. Proto též: Ztráta času".Čau
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 11. 2008 12:59
Zdravím. pronajímám družstevní byt.Když tento příjem nezdaním příjde na to někdo? a jak by na to mohl berňák přijít? vřele díky.