Re: Výše Pojistného plnění
Pokud faktura je na vystavena na plátce DPH t.j.vaši firmu pojišťovna DPH nebude platit. Ale jestliže jste odběratelem vy
a vaše firma vyinkasovala peníze od pojišťovny měla by pojišťovna zaplatit částku vč. DPH.
Potíž bych hledala v provedení fakturace.
Nebyla náhodou vystavená faktura firmou na firmu ? Byla opravdu vaší firmou vystavena na vás osobně ?
Nepředpokládám chybu od pojištovny, ta se obvykle nemýlí.
Re: Výše Pojistného plnění
na zakázce je moje jméno uvedeno jako odběratel a moje firma (zaměstnavatel) jako dodavatel.
Díval jsemse zpětně na starší pojistné události tam kooperativa taky posílala peníze bez DPH , taky se to řešilo ale nejsem si jistý že se to dořešilo nějak u Kooperativy byla spoluúčast 30 %, já jsem si udělal svoji vlastní pojistku ze spoluúčastí pouze 1000,- . A musím to pravě dotáhnout do konce s firmou a pojištovnou, aby se vymezilo kdo kolik ma platit.
Osobně si myslým že kdyby Firma udělalal zakázku na opravu škody tak že Dodavatel a Odběratel byla firma ( zaměstnavatel ) a pak my napsaly akorád dopis že jsem způsobil škodu a pr pojištovnu my dali jejeich fakturu ,tak by to bylo bez toho DPH .
Ale když faltura je přímo na moji osobu tak by to měla pojištovna platit včetně DPH ???
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
16. 11. 2008 10:41
Dobrý den , Pracuji jako autoelektrikář v AB AUTO BRNO spol s r. o., firma je plátce DPH. Jako zaměsnanec mám uzavřenou odpovědnostní pojistku za škody zpusobené zaměstnavately. Před 14 dny jsem zpusobyl škodu na vozidle, které si dala k nám do servisu opravit firma AAA Auto. Škodu jsem řádně ohlasil na pojišťovnu.
Objednal jsem tak ve skladu nové díly a vyměnil je, aby vozidlo bylo zpravené. Otevřel jsem tak na svoje jméno zakázu na opravu vozila, abych mohl ze sklad vyskladnit náhradní díly a mohl vyukolovat práci na opravu.
Zakázka se pak uzavřela a vystayla se na moje jméno faktůra ve výši 32 658,-včetně DPH , základ pro vypočet DPH je 27 443,- moje spoluúčast na pojistném plnění je 1000,-.
Pojištovna mi pak poslala oznámení o ukončení šetření a že vyše škody je 27 443,- a posílají firmě 26 443,- a já mám zaplatit 1000,- spoluúčast.
Účetní ve firmě po mě však chce aby škoda byla uhrazená včetně DPH to je celá částka 32 658,-
Kontaktoval jsem tak likvidátorku, že tak vznikl rozdíl oproti ceně na faktůře cca 5200,-, ona však že nemůže poslat plnění včetně DPH že by to firma tak mněla zaplacené dvakrát. Jednou od Finančního úřadu a podruhé ode mě. Já jsem fizická osoba a neplátce DPH a nafaktůře je kromě materiálu i práce na opravu.
Předem děkuji za odpovedi Martin Penč