Re: přechod na paušální výdaje
>>v rámci přechodu na paušální výdaje jsem v roce 2007
>>dodanila neuhr. pohledávky, přehledu na sociální a
>>zdravotní by se to nemělo týkat, zahrnou se tam až v
>>roce
>>uhrazení. Tím pádem mně vznikl rozdíl mezi příjmy a
>>výdaji na FU a přehledem na sociálku. Asi jsou teď
>>propojeni, protože mně došla výzva k zaslání
>>ověřeného
>>daňového přiznání, že tam mám rozdíl. Jen si chci
>>ověřit,
>>jestli jsem postupovala správně a můžu to tedy
>>obhájit. Děkuji.
>
>Udělala jsem to také tak, zatím žádný problém.
==Tím pádem mně vznikl rozdíl mezi příjmy a
>výdaji na FU a přehledem na sociálku==
-Tím pádem - jste to zřejmě hezky zvrzla:
Na FU jste v DP uvedle výdaje % z příjmů =viz §7/7
a na ZP a OSSZ jste uvedla skutečné výdaje, že?
Nebo je to jinak?
Paní Lidka přece píše, jak vznikl rozdíl (či chcete-li nesoulad) mezi údaji, které uvedla v DaP a údaji, které uvedla do Přehledů. V DaP za rok 2007 provedla úpravy základu daně, související se změnou způsobu uplatňování výdajů. Do přehledů uvádíte příjmy a výdaje, nikoliv úpravy základu daně. Informace o postupu při vyplňování přehledů v těchto případech jsou na stránkách ČSSZ a VZP.
Tak to se všem omlouvám zvláště paní -lidce-, pochopil jsem to nesprávně a nesprávně jsem reagoval.
V tom případě jsem velice zvědav, jak toto dopadne!
Jestli bude dodrženo ze strany OSSZ to co hlásala
ing. Ženíšková z MPSV a ing. Sedláková z MF (i zde byly odkazy na jejich informace = dodaněné pohledávka, závazky, zásobÿ a rezervy n e p a t ř í do Přehledů). Prosím paní -lidku- aby po skončení řízení
dala informaci, jak to dopadlo. Díky
Je to mé vysvětlení a ženská na sociálce už také přišla na to, že je to tak dobře podle zákona, musela to konzultovat s nadřízenou, prostě pokud se rozhodnu přejít v následujícím roce na paušál, musím neuhrazené pohledávky v daném roce zdanit a na přehledu se objeví až uhrazené v mém případě v roce 2008, ale budou zase vyloučeny z daňového přiznání, takže výsledek bude opačný, což se vynuluje. Díky.
Vaše vysvětlení a oficiální stanovisko ČSSZ se shodují:-)
Přidávám odkaz na stránky ČSSZ, kde je zveřejněna informace k výše uvedenému problému:
http://www.cssz.cz/templates/nejcastejsi-dotazy.aspx?NRMODE=Published&NRNODEGUID=%7b23E80A60-3BA3-4EC3-93D2-9AB70C7C85EA%7d&NRORIGINALURL=%2fcz%2finformace%2fnejcastejsi-dotazy%2fnejcastejsi-dotazy-osvc%2ehtm&NRCACHEHINT=Guest#25
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 11. 2008 7:03
v rámci přechodu na paušální výdaje jsem v roce 2007 dodanila neuhr. pohledávky, přehledu na sociální a zdravotní by se to nemělo týkat, zahrnou se tam až v roce uhrazení. Tím pádem mně vznikl rozdíl mezi příjmy a výdaji na FU a přehledem na sociálku. Asi jsou teď propojeni, protože mně došla výzva k zaslání ověřeného daňového přiznání, že tam mám rozdíl. Jen si chci ověřit, jestli jsem postupovala správně a můžu to tedy obhájit. Děkuji.