Re: Platba faktury ze Slovenska
Mně osobně se to taky nelíbí. Smlouvu jsme uzavřenou neměli - šlo o servisní zásah, na který byla objednávka, cena se stanovovala až po ukončení zásahu.
Re: Platba faktury ze Slovenska
Samozřejmě by bylo vhodné, aby vám váš obchodní partner těch 250,- doplatil, protože poplatky za úhradu by měl nést on. Jenže známe to, občas k dohodě nedojde. Účtuji pak stejně, jako vám už radili výše: 250,- na 568 daňově, protože mám uvedeno na výpisu, že jde o bank.popl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 11. 2008 9:38
Dobrý den, vystavila jsem fakturu na Slovensko na částku 11.183,50 Kč. Na bankovní účet nám přišla částka 10.933,50 Kč s rozdílem 250,- Kč. V popisu bylo napsáno - 250,- Kč poplatek VUBCZ, placeno z Všeobecné úvěrové banky - společnost, které jsme fakturu vystavili pravděpodobně platila fakturu z úvěru. Chci se zeptat, jestli je možné částku faktury takto krátit a jak to zaúčtovat. Děkuji za odpověď.