Re: práce ve svátek-prosím
Ano je to včera a bylo to tak i 28.10. zaměstnanec odpracoval 8 hodin a dostal zaplaceno 8 hodin ve mzdě a k tomu 100% /8hod.x prům.pro náhrady/ příplatek za práci ve svátek. Ale dohaduje se, že mu náleží mzda za práci ve svátek, přípatek za přesčas /za 8hodina/ a příplatek za práci ve svátek! Nevím jak mu to vysvětlit a už jsem z toho zmatená i já.
Někdy je to problém jim vysvětlit, že práce ve svátek není přesčas.
Taky s tím mám někdy problém jim to podat, aby to pochopili, ale přesčas by to byl jen v případě, že by odpracoval víc než 8 hodin - třeba 12, pak by ty 4 hodiny byly i přesčas.
Vysvětlete mu, že přesčas je to, co je odpracováno nad týdenní pracovní dobu, tedy v jeho případě nad 40 hodin. Má nárok na mzdu a příplatek za svátek. Na přesčasový by měl nárok, kdyby pracoval např. 5. července. To vyšel svátek na sobotu, to by přesčas byl.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Navazující zaměstnání pro účely JMHZ
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
18. 11. 2008 9:58
zaměstnanec pracoval 28.10. - 8hodin. dostane zaplaceno-8hodin mzdy + 8hodin 100%příplatek za práci ve svátek, když nelze vybrat NV? A dostane ještě i 8hodin příplatek za práci přesčas? Nějak se v tom motám. Moc děkuji.