Oprava mzdy

• (neregistrovaný)

18. 11. 2008 13:45

Domnívám se že mě zaměstnavatel v roce 2006 špatně vypočítal náhradu za dovolenou průměr měla jsem dovolenou 36 dnů. Nyní se mnou rozvázal pracovní smlouvu s odstupným a počítal mi odstupné z průměru na dovolenou byla jsem na RD. Mohu reklamovat pouze odstupné nebo i dovolenou/2006/.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 11. 2008 13:51

xy5 (neregistrovaný)

Re: oprava mzdy
      Odstupné nemohl v žádném případě počítat z průměru na dovolenou.
      Pokud jste měla pochybnosti v r. 2006, proč jste to nereklamovala hned? Měla jste v té době odprac. ve čtvrtletí, ze kterého se počítal průměr ,alespoň 22 PD? Pokud ne, tak použil průměr pravděpodobný. Průměr pravděpodobný použije i nyní (protože jste neměla v posl. čtvrtl. alespoň 21 PD odprac. - změna zákona, proto nyní tyto dny - když jste byla na rodič. dovolené).

• 18. 11. 2008 14:01

lucka (neregistrovaný)

Protože chyby jsem si všimla až nyní když mi přišel podklad pro výpočet odstupného. A použil pro výpočet odstupného průměr na dovolenou. Pokud Vás dobře chápu když jsem v roce 2005 pracovala naposled v roce 2006 čerpala dovolenou a při nástupu do práce dostala výpověd s odstupným musejí použít pravděpodobný výdělek dle §355 a níže. A co ta reklamace dovolené.

• 18. 11. 2008 13:55

lucka (neregistrovaný)

zde výpis z roční mzdový list 2006
      6.mesíc 3dny-24hodin-2428Kč hrub prům 101kčhod
      7.měsíc 21dny-168hodin-12903Kč hrub prům 76kč hod
      8.měsíc 12dny-96hodin-4232kč hrub prům 44hod
      Bohužel jsem si toho všimla až ted když mi prišel podklad pro odstupné

• 18. 11. 2008 14:41

xy5 (neregistrovaný)

já nechápu, proč máte v ruce mzdový list (proč Vám ho zam-tel vůbec poslal - jako podklad pro odstupné, proč?)
      každopádně se mi tam nezdají ty hupy ve mzdách - to by Vám měl na Vaši žádost zam-tel vysvětlit
      já to nyní nemám čas hledat v zákonech - ale myslím, že ještě byste mohla reklamovat i tu mzdu v r. 2006

• 18. 11. 2008 14:44

xy5 (neregistrovaný)

ono to nelze počítat průměr jak máte vypočítaný (to záleží, zda jste pracovala, čerpala dovolenou, měla jenom základ při odprac. hod. nebo jestli jste měla nějakou odměnu apod.) - to Vám musí vysvětlit Váš zam-tel
      ale každopádně 44 Kč/hod. nelze dát, protože minim. mzda je nyní 48,10 Kč a Vy musíte dostat alespoň mzdu zaručenou

• 18. 11. 2008 15:15

peta (neregistrovaný)

>>>zde výpis z roční mzdový list 2006
      >>>6.mesíc 3dny-24hodin-2428Kč hrub
      >>>prům 101kčhod
      >>>7.měsíc 21dny-168hodin-12903Kč hrub
      >>>prům 76kč hod
      >>>8.měsíc 12dny-96hodin-4232kč hrub
      >>>prům 44hod
      >>>Bohužel jsem si toho všimla až ted když mi prišel
      >>>podklad pro odstupné
      >>
      >>já nechápu, proč máte v ruce mzdový list (proč Vám ho
      >>zam-tel vůbec poslal - jako podklad pro odstupné,
      >>proč?)
      >>každopádně se mi tam nezdají ty hupy ve mzdách - to
      >>by
      >>Vám měl na Vaši žádost zam-tel vysvětlit
      >>já to nyní nemám čas hledat v zákonech - ale myslím,
      >>že ještě byste mohla reklamovat i tu mzdu v r. 2006
      >
      je to proplacená dovolená 36 dní celkem po mat. dovolené, odstupné až niní po rod. dov. jin novější průměr nemají
      >ono to nelze počítat průměr jak máte vypočítaný (to
      >záleží, zda jste pracovala, čerpala dovolenou, měla
      >jenom základ při odprac. hod. nebo jestli jste měla
      >nějakou odměnu apod.) - to Vám musí vysvětlit Váš zam-tel
      >ale každopádně 44 Kč/hod. nelze dát, protože minim.
      >mzda je nyní 48,10 Kč a Vy musíte dostat alespoň mzdu
      >zaručenou

• 18. 11. 2008 15:36

J (neregistrovaný)

Jestli jsem to správně pochopila z předchozích příspěvků, tak tyto tři měsíce jste čerpala řádnou dovolenou po mateřské dovolené. Pokud účetní použila pravděpodobný průměr pro tuto dovolenou a to asi ano, protože jste před tím nepracovala, byla jste na MD, tak měla stanovit jeden pravděpodobný průměr a ten by platil pro všechny dny dovolené.Vy máte každý měsíc průměr jiný, vypadá to, že každý měsíc stanovovala jiný průměr.Proč to tak bylo, vám ale řekne jedině ta účetní. Jestli vám také tak stanovila průměr pro výpočet odstupného, tak je to chybně.Promlčecí doba je, jestli se nepletu 3 roky, tak se spojte s účetní a chtějte po ní vysvětlení popřípadě opravu.

• 18. 11. 2008 15:51

lucka (neregistrovaný)

Re: oprava mzdy J
      Domnívala jsem se že mat.dovolená se počítá jako kdyby zaměstnankyně pracovala je pravda že nebyl výdělek.
      Pokud je to pravd. výdělek nechápu kde to vzala. Rok před tím jsem měla 17000hrubého každý měsíc bez odměn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).