Náhrada mzdy za 14 dní nemoci

• (neregistrovaný)

18. 11. 2008 14:28

Poradí mi někdo, jak co nejjednodušeji spočítat, kolik budeme muset přibližně vyčlenit peněz na náhradu mzdy za nemoc v příštím roce, pokud by nemocnost byla stejná jako letos? Díky.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 11. 2008 15:35

Katuška (neregistrovaný)

Re: náhrada mzdy za 14 dní nemoci
      Např.:
      sečíst letos vyplacené dávky za 4. - 14. den nemoci. Jestli neplánujete valorizaci mezd, pak to ještě /7*5 (budete vyplácet jen prac. dny). Dostanete jen přibližnou částku, protože se bude používat jiný průměr a budou se platit jen prac. dny. Ale je to nejrychlejší.

• 19. 11. 2008 8:42

D. (neregistrovaný)

Děkuji Katuško, já jsem to udělala takto:
      1. spočítala jsem pravděpodobnou úsporu na odvodech soc. pojištění (z 26 na 25 %)
      2. podle letošních nemocí jsem spočítala náhradu mzdy podle aktuálních průměrů na dovolenou (průměr na hodinu x 0,9 x 0,6 x 56), přičemž jsem u pár pracovníků počítala i s druhou redukční hranicí, ale většina je pod první hranicí, takže výpočet platí pro většinu, a 56 je počet zameškaných hodin - 7 x 8.
      3. vypočtenou částku jsem dělila dvěma, protože v r. 2009 se bude polovina vyplacené náhrady odečítat z odvodů.
      Můžete se na to mrknout, jestli jsem něco neopomněla?

• 19. 11. 2008 8:47

Katuška (neregistrovaný)

Myslím, že jste to spočítala dost poctivě, takže zas máte reálnější výsledek :o))

• 19. 11. 2008 8:53

D. (neregistrovaný)

Díky moc, přeji Vám krásný den! :-))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).