Re: Motivační systém
V dobách radostných zítřků jsem se dost zajímal o Agrokombinát Slušovice. Začínali jako JZD, ačkoliv nenáviděni panem Husákem, stal se z nich gigant s vynikajícími výsledky a výdělky. Pana Husáka postavil do pozoru až báťuška Chruščov, protože ho slušovičtí uvedli do stavu zírání svými výsledky v pěstování kukuřice. Po listopadu
televize pak vysílala o družstvu asii hodinový film, kde mluvili zaměstnanci i sám p. Čuba. Pak se ptal reportér p.Čuby, jaká je podle něj nejlepší motivace. Jmenovaný s jitým údivem odpověděl, on že zná jedinou a skutečně účinnou motivaci a tou je strach.
Ale aby to nevyznělo, jako práce v koncentráku. Jeden můj bývalý kolega tam půl roku pracoval a pak utekl. Prostě nestačil vědomostmi. Když šel za svým šéfem, že prostě nestačí a že půjde pryč, dověděl se, že takové případy jsou u nich běžné a nabídl mu několik solidních míst, méně náročných. Ale pozor, je strach a strach. Neudělat z pracoviště polepšovnu nebo robotárnu.
Byl bych velice zvědav co si vyberete, jaký bude váš motivační program a jaké přinese výsledky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 11. 2008 15:49
Prosím mám vypracovat motivační systém pro zaměstnance, můžete mi někdo prozradit, jaký máte ve své firmě? Děkuji za každou informace.