Motivační systém

• (neregistrovaný)

18. 11. 2008 15:49

Prosím mám vypracovat motivační systém pro zaměstnance, můžete mi někdo prozradit, jaký máte ve své firmě? Děkuji za každou informace.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 11. 2008 15:51

Milka (neregistrovaný)

Re: Motivační systém
      máme dvousložkovou mzdu, tj mzda základní a pevná odměna, když je i 1 den v měsíci nemocný, tak na tuto odměnu ztrácí nárok. Když má dovolenou, tak se mu alikvotně krátí.

• 18. 11. 2008 23:37

xxl (neregistrovaný)

Re: Motivační systém
      V dobách radostných zítřků jsem se dost zajímal o Agrokombinát Slušovice. Začínali jako JZD, ačkoliv nenáviděni panem Husákem, stal se z nich gigant s vynikajícími výsledky a výdělky. Pana Husáka postavil do pozoru až báťuška Chruščov, protože ho slušovičtí uvedli do stavu zírání svými výsledky v pěstování kukuřice. Po listopadu
      televize pak vysílala o družstvu asii hodinový film, kde mluvili zaměstnanci i sám p. Čuba. Pak se ptal reportér p.Čuby, jaká je podle něj nejlepší motivace. Jmenovaný s jitým údivem odpověděl, on že zná jedinou a skutečně účinnou motivaci a tou je strach.
      Ale aby to nevyznělo, jako práce v koncentráku. Jeden můj bývalý kolega tam půl roku pracoval a pak utekl. Prostě nestačil vědomostmi. Když šel za svým šéfem, že prostě nestačí a že půjde pryč, dověděl se, že takové případy jsou u nich běžné a nabídl mu několik solidních míst, méně náročných. Ale pozor, je strach a strach. Neudělat z pracoviště polepšovnu nebo robotárnu.
      Byl bych velice zvědav co si vyberete, jaký bude váš motivační program a jaké přinese výsledky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).