Re: 2 HPP
pokud měl souběh zaměstnání, tak u Vás nemohl podepsat daň.prohl. - (na říjen předpokládám měl podepsané jinde), takže záleží na jeho výdělku, pokud byl u Vás do 5000Kč/hrubého, tak není zálohová, ale srážková daň
ano, je to problém, když zam-ci záměrně lžou a tvrdí, že nemají jiného zam-tele (alespoň, že Vám nyní ZL donesl)
chudák MÚ - hlavně se zdaněním
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 11. 2008 9:15
Dobrý den,
přijali jsme do PP zaměstnance, který mi nebyl schopný donést ZL. Tvrdil mi, že v té předchozí firmě už skončil, ale že mu nechtějí ZL dát a že si tam dojede, ale má to daleko. Dnes mi ho po měsíci donesl (já ho mezitím přihlásila na OSSZ a ZP), tak pátrám. Já ho přihlásila 21.10. a ta firma ho odhlásila 31.10., tudíž 11 KD měl 2 HPP. Je to možné takhle nechat? Slevu jsem mu nedala a zdanila zálohovou 15% daní, odvedla SP i ZP. Už jsem tady něco podobného četla, ale pro jistotu prosím o vyjádření. A jak to děláte vy, když zaměstnance nedonutíte, aby Vám ZL přinesl? Kolikrát mi to přijde jako nadlidský výkon z nich něco dostat. Děkuju za reakce.