2 HPP

• (neregistrovaný)

19. 11. 2008 9:15

Dobrý den,
    přijali jsme do PP zaměstnance, který mi nebyl schopný donést ZL. Tvrdil mi, že v té předchozí firmě už skončil, ale že mu nechtějí ZL dát a že si tam dojede, ale má to daleko. Dnes mi ho po měsíci donesl (já ho mezitím přihlásila na OSSZ a ZP), tak pátrám. Já ho přihlásila 21.10. a ta firma ho odhlásila 31.10., tudíž 11 KD měl 2 HPP. Je to možné takhle nechat? Slevu jsem mu nedala a zdanila zálohovou 15% daní, odvedla SP i ZP. Už jsem tady něco podobného četla, ale pro jistotu prosím o vyjádření. A jak to děláte vy, když zaměstnance nedonutíte, aby Vám ZL přinesl? Kolikrát mi to přijde jako nadlidský výkon z nich něco dostat. Děkuju za reakce.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 11. 2008 9:20

xy5 (neregistrovaný)

Re: 2 HPP
      pokud měl souběh zaměstnání, tak u Vás nemohl podepsat daň.prohl. - (na říjen předpokládám měl podepsané jinde), takže záleží na jeho výdělku, pokud byl u Vás do 5000Kč/hrubého, tak není zálohová, ale srážková daň
      ano, je to problém, když zam-ci záměrně lžou a tvrdí, že nemají jiného zam-tele (alespoň, že Vám nyní ZL donesl)
      chudák MÚ - hlavně se zdaněním

• 19. 11. 2008 9:24

Zuzka (neregistrovaný)

Výdělek byl vyšší jak 5000,- Kč hrubého. Moc děkuji za odpověď, poslední dobou mám samé lepší "případy".

• 19. 11. 2008 9:31

J (neregistrovaný)

Potrestaný bude tím, že bude muset podávat DP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).