Re: mateřská dovolená
>Dobrý den,
>prosím Vás o radu. Jsem na první mateřské dovolené.
>Nyní už budu dostávat od státu rodičovský příspěvěk
>7.600,-- Kč po dobu tří let (moje zvolená varianta).
>Pokud bych ke konci této doby popř. po jejím uplynutí
>byla znovu těhotná, co následuje .....?:
>- komu bych měla tuto skutečnost hlásit
>(zaměstnavateli, úřadu) ?
pokud máte zam-tele, tak každou změnu musíte dopředu hlásit zam-teli (po mat. dovolené jste si jistě zažádala o čerpání dovolené a nyní máte u zam-tele písemně požádáno o rodič. dovolenou - max. do 3 let dítěte)
>- co bych dostávala za peníze - jaký druh dávky
>(peněžité podpory) - tzn. nemocenskou, mateřskou....? a po
>jakou dobu ?
zase peněž. pomoc v mateřství - 28 týdnů, musela byste doložit doklad - opět zam-teli (ale už bude vyplácet OSSZ, v jaké výši, toť otázka, neboť budou platit od příštího roku nová pravidla)
>napište mně třeba i dvě varianty (kdybych byla těhotná
>do ukončení lhůty tří let a po jejím uplynutí), pokud
>je to rozdílné
to Vám dnes těžko někdo řekne - jak jsem psala - vše bude proplácet OSSZ
>- od kdy se lhůta tří let počítá - od začátku
>vyplácení peněžité podpory v mateřství ?
rodičovská dovolená je max. do 3 let dítěte - následující prac. den musíte nastoupit zpět do zaměstnání (pokud tedy nebudete na další mat. dovolené)
>Děkuji Alena
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
19. 11. 2008 10:10
Dobrý den,
prosím Vás o radu. Jsem na první mateřské dovolené.
Nyní už budu dostávat od státu rodičovský příspěvěk 7.600,-- Kč po dobu tří let (moje zvolená varianta). Pokud bych ke konci této doby popř. po jejím uplynutí byla znovu těhotná, co následuje .....?:
- komu bych měla tuto skutečnost hlásit (zaměstnavateli, úřadu) ?
- co bych dostávala za peníze - jaký druh dávky (peněžité podpory) - tzn. nemocenskou, mateřskou....? a po jakou dobu ?
napište mně třeba i dvě varianty (kdybych byla těhotná do ukončení lhůty tří let a po jejím uplynutí), pokud je to rozdílné
- od kdy se lhůta tří let počítá - od začátku vyplácení peněžité podpory v mateřství ?
Děkuji Alena