Re: Rada - výpočet podpory z nezaměstnan
Potvrzení o zaměstnání s přílohou o výši průměrné čisté mzdy. O tuto přílohu musíte zaměstnavatele požádat, nevystavuje se automaticky. Při výpočtu se bude vycházet z rozhodného období červenec až září, jestliže jste v něm odpracoval alespoň 21 dnů. Dále s sebou potřebujete platný OP.
o přílohu k ZL s uvedením výdělku (hrubého/čistého) si musíte zažádat
jaký příjem Vám případně, pokud o něho požádáte, uvedou na DoPČ - to nevím, protože by se měl uvést výdělek pravděpodobný (a jak ho určí, když jste pracoval jen pár dní, to nevím)
Přehlédla jsem, že se jednalo o DPČ. Tam dostanete také potvrzení o zaměstnání s přílohou. Nemám s tím zkušenosti, ale je to zajímavá situace. Nejsem si jistá, jestli by ta DPČ neměla být 12 měsíců v posledních 3 letech, abyste z ní měl taky nárok na podporu.
no, já také nevím, jak to tam budou brát - jestli to nevezmou jako účelově sjednané (DoPČ), aby bral podporu? Možná musí být odpracováno více než těchto pár dnů - asi by to bylo logické.
určitě na ÚP dostanete informace, na jakou výši podpory budete mít nárok (pokud doložíte vše potřebné)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 11. 2008 11:00
Dobrý den, prosím o radu při výpočtu podpory v nezaměstnanosti.
Měl jsem hlavní pracovní poměr 13let, který jsem ukončil okamžitou výpovědí z důvodu nevyplacení mzdy 18.11.08. V tentýž den, tzn. 18.11.08 jsem zároveň ukončil Dohodu o pracovní činnosti, kterou jsem vykonával od 3.11-18.11.2008. Chtěl bych vědět, z čeho se mi bude počítat podpora v nezaměstnanosti, jelikož se jdu přihlásit na úřad práce a jaké doklady k tomu potřebuji.
Předem velice děkuji za odpověď.