Re: živnost.a obchod.rejstřík
toto jsem četl na justice.cz, prodávám,jak jsem koupil:
Změny v souvislosti s novelou Živnostenského zákona
Upozornění
S účinností od 1. 7. 2008 v souvislosti se změnou živnostenského zákona, provedenou zákonem č. 130/2008 Sb., došlo ke změně živností vázaných na živnosti řemeslné, ke sloučení živností ohlašovaných a živností koncesovaných.
Tyto změny je třeba promítnout v údaji o předmětu podnikání ( případně předmětu činnosti) zapsaném v obchodním rejstříku.
V současné době se připravuje možnost úpravy databáze obchodního rejstříku, v jejímž důsledku dojde v průběhu několika měsíců automaticky ke změně údajů o předmětu podnikání tak, aby odpovídal zákonné úpravě. Není proto třeba podávat návrhy na změny v obchodním rejstříku, které by se měly týkat pouze předmětu podnikání ( činnosti ).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 11. 2008 13:41
Dobrý den,
mám na vás dotaz ohledně zápisu předmětu podnikání do OR.Jsme s.r.o.od 1.7.08 je změněn živ.zákon a tudíž nám výpis z živ.rejstříku nesouhlasí s výpisem z obchodního rejstříku.Jak postupovat aby jsme vše dali do pořádku ,děkuji za rady