Hlavní navigace

Vyplatí se být u sro zaměstnancem?

  • (neregistrovaný)

    19. 11. 2008 14:56

    Dobré odpoledne,

    mám dotaz : U s.r.o. jsou dva společníci, kteří jsou zároveň jednatelé. Odměnu jako jednatelé si nevyplácí. Oba zároveň mimo s.r.o. podnikají ještě jako OSVČ. Je výhodné aby si oba ještě uzavřeli v s.r.o. zaměstanecký poměr a čerpaly různé zaměstnanecké výhody - stravné, cesťáky a také se jedná o nemocenkou ?? Mzdu by měli asi tak 4-5 tis, májí totiž ještě ten jiný příjem jako OSVČ.

    Moc děkujiza odpovědi

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 11. 2008 15:18

      JiřinaH. (neregistrovaný)

      Re: vyplatí se být u sro zaměstnancem?
      Není co řešit, nemocenské pojištění se na ně od 1,1,2009 nebude vztahovat.

    • 19. 11. 2008 15:27

      karel (neregistrovaný)

      Re: vyplatí se být u sro zaměstnancem?
      má s.r.o. zaměstnance? uz je vyklad, ze pokud ma s.r.o. vydelky, tak tam nekdo asi pracuje a ten nekdo ma mit prijem. je jim jedno, ze je to jednatel a ze si treba jednou neco vyplati. tim chteji predchazet vybirani penez z s.r.o. napr pres ucet 364 (365).
      staci dohoda. tj. prinese to firme naklady a na duchod se ze zamestnani pocita vydelek lepe nez z OSVC. podnikatele jsou koeficientama znevyhodneni.
      z meho pohledu vzdy vyplati. jak dohoda tak radny zam. pomer.

    • 20. 11. 2008 8:50

      Vladimír (neregistrovaný)

      Re: vyplatí se být u sro zaměstnancem?
      Podle mne je výhodnější nemít uzavřenu pracovní smlouvu, ale pro společnost stejně pracovat. Vyplacená odměna se pak daní stejně jako by šlo o klasického zaměstnance, ale má to i výhody. Nevzahuje se na Vás Zákoník práce, takže Vás nikdo nebude popotahovat, že jste si za rok vybral jen týden "dovolené", nepočítáte se do počtu zaměstnanců, který je základem pro výpočet "invalidní daně" atd. Rozhodnutí je samozřejmě na Vás.

    • 25. 11. 2008 11:02

      HT (neregistrovaný)

      Re: vyplatí se být u sro zaměstnancem?
      ***
      Pozor na funkce do kterých se zaměstnali. V případě jednatele by to ale mělo být pouze na činnosti, které nevyplývají z jeho povinností daných obchodním zákoníkem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).