Zdravotní pojištění u dvou zaměstnání

• (neregistrovaný)

20. 11. 2008 7:04

Dobrý den,
    mám zaměstnance, který má již jedno zaměstnání a doslechla jsem se, že když mi doloží, že v první práci je za něj odváděno zdravotní pojištění alespoň z minimální mzdy, tak nemusím zdravotní pojištění odvádět.
    Předem děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 11. 2008 7:16

xy5 (neregistrovaný)

Re: Zdravotní pojištění u dvou zaměstnán
      ano, tento zam-ec si musí určit "hlavního" zam-tele, který bude odvod na ZP hlídat (předpokládám, že se nejedná o státního pojištěnce)
      tzn., že pokud tedy Vy nejste tím "hlavním", tak Vám přinese potvrzení od toho druhého, že: buď splňuje podmínku odvodu alespoň z MM (příp. MVZ - např. při nemoci), Vy budete srážet ZP jen ze mzdy (dohody), kterou dosáhne
      pokud by ani v součtu z obou zaměstnání nedosáhl MVZ pro ZP, potom byste musela tomu "hlavnímu" zam-teli každý měsíc posílat, z jaké mzdy (odměny) jste kolik Kč srazila a on by musel případně dosrážet
      také si tento zam-ec musí určit, kde bude mít podepsané daň.prohl. - nelze ho mít podepsané u obou současně (pokud u nepodepsaného daň.prohl. bude mít příjem alespoň 1 měsíc nad 5000 Kč/hrubého - tedy zálohovou daň, musí podat daň. př. na FÚ)
      také by Vám měl doložit, zda má exekuce - to u obou zam-telů byste museli provádět srážky (ale to už je zase složitější)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).