Re: Zdravotní pojištění u dvou zaměstnán
ano, tento zam-ec si musí určit "hlavního" zam-tele, který bude odvod na ZP hlídat (předpokládám, že se nejedná o státního pojištěnce)
tzn., že pokud tedy Vy nejste tím "hlavním", tak Vám přinese potvrzení od toho druhého, že: buď splňuje podmínku odvodu alespoň z MM (příp. MVZ - např. při nemoci), Vy budete srážet ZP jen ze mzdy (dohody), kterou dosáhne
pokud by ani v součtu z obou zaměstnání nedosáhl MVZ pro ZP, potom byste musela tomu "hlavnímu" zam-teli každý měsíc posílat, z jaké mzdy (odměny) jste kolik Kč srazila a on by musel případně dosrážet
také si tento zam-ec musí určit, kde bude mít podepsané daň.prohl. - nelze ho mít podepsané u obou současně (pokud u nepodepsaného daň.prohl. bude mít příjem alespoň 1 měsíc nad 5000 Kč/hrubého - tedy zálohovou daň, musí podat daň. př. na FÚ)
také by Vám měl doložit, zda má exekuce - to u obou zam-telů byste museli provádět srážky (ale to už je zase složitější)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 11. 2008 7:04
Dobrý den,
mám zaměstnance, který má již jedno zaměstnání a doslechla jsem se, že když mi doloží, že v první práci je za něj odváděno zdravotní pojištění alespoň z minimální mzdy, tak nemusím zdravotní pojištění odvádět.
Předem děkuji za odpověď