Re: OT: Zákoník práce s komentářem?
Tak to vám nezávidím - já mám zákoník práce s komentářem , vydavatel ANAG, autoři Jakubka, Hofmanová, Schmied, Šubertová ..., potom Abecedu mzdové účetní, a nově Zákoník práce a související ustanovení občanského zákoníku autoři Hůrka, Schmied, Šubertová, všechno drahé publikace a zrovna včera mě mohli omývat, když jsem zjistila, že např. v Abecedě je napsáno, že běh zkušební doby se posuzuje podle občanského zákoníku a naopak v poslední publikaci ZP a souv. ust. občans. zákoníku je naopak napsáno, že nelze posuzovat podle obč. zákoníku, jsou v obou uvedeny příklady trvání zkušeb. doby a NAPROSTO odlišné.
Takže to shrnu - je to celkem jedno, protože co právník, to jiný názor viz rozpory mezi Jakubkou, Jouzou, Šubrtem, což jsou všechno renomovaní právníci ale na školení každý mluví jinak.
Re: OT: Zákoník práce s komentářem?
Nezlobte se na autory Abecedy mzdové účetní, protože ti ji vydali už v lednu, ale to s tou zkušební dobou se vyřešilo až nálezem Ústavního soudu č. 116/2008 Sb. 12. března.
Ovšem, že se např. Šubrt se Schmiedem liší v názoru na splatnost mzdy nebo Schmied s Ženíškovou na započítávání čerpání letošní dovolené do nároku na dovolenou, to můžu potvrdit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 11. 2008 7:13
Dobrý den,
podělte se prosím o zkušenost, od kterého vydavatele si pořizujete zákoník práce s komentářem - jde mi o to, kdo má nejsrozumitelnější a nejobsáhlejší komentář. Vzhledem k cenám publikací bych ráda získala kvalitního "rádce".
Díky za Vaše zkušenosti.